Κρέπα με Μαρμελάδα Φράουλα Σοκολάτα
Υλικά (περίπου για 8 κρέπες)
Για το χυλό
1 ποτήρι αλεύρι
300-400 ml φρέσκο γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
Για τη γέμιση
Μαρμελάδα φράουλα σοκολάτα Παπαγιαννίδης
τριμμένο μπισκότο( τύπου παπαδοπούλου)
Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύεται πάρα πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να μη μυρίζει το αυγό αλλά και να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό και όχι παχύ, επομένως αν δείτε ότι είναι πηχτό μπορείτε να προσθέσετε και άλλο γάλα.
Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι αλείφετε ελάχιστο βούτυρο και αφού ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε με μια βαθιά κουτάλα χυλό. Σηκώνετε το τηγάνι από τη φωτιά και το γέρνετε προς όλες τις πλευρές έτσι ώστε ο χυλός να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους και να γίνει λεπτή και ομοιόμορφη η κρέπα. Με γρήγορες κινήσεις ξεκολλάμε τις άκρες με σπάτουλα (προσεκτικά για να μη σπάσει) και αναποδογυρίζουμε.
Αλείφουμε τη μαρμελάδα φράουλα σοκολάτα (περίπου μια κουταλιά της σούπας σε κάθε κρέπα) και βάζουμε το τριμμένο μπισκότο Τη διπλώνουμε στα δύο και σερβίρουμε.