Βιολογικές Χυλοπίτες με Κιμά
ΥΛΙΚΑ
• 500γρ. Βιολογικές Χυλοπίτες με Κρόκο Κοζάνης BIOMAM
• 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 300 γρ. κιμάς χοιρινός
• 50 γρ. σταφίδες ξανθές
• 50 γρ. σταφίδες μαύρες
• 50 γρ. κουκουνάρι
• ½ ματσ. μαϊντανό
• 1 σφην. σόγια σος
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελ. σκόρδο
• ½ ποτ. λευκό ξηρό κρασί
• 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτα με πορτοκάλι ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ
• 100 γρ. γραβιέρα
• Ελαιόλαδο OLON
• Μίγμα μπαχαρικών ΙΚΑΡΙΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες για 5 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κουκουνάρι να καβουρδιστεί μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε άλλα δύο λεπτά.
Ρίχνουμε τα δύο είδη κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κιμάς και να μαγειρευτεί αρκετά αλλά όχι τελείως.
Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας με πορτοκάλι και προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν μαζί με τον κιμά. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να διατηρήσει ο μαϊντανός ζωντανό το χρώμα του και προσθέτουμε στο τηγάνι λίγα λίγα τα βρασμένα μακαρόνια.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο τυρί.