Λουκουμαδάκια της Γης με Σάλτσα Βασιλικού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

• 300 γρ. σαλιγκάρια «Φερέοικος Γεύσεις» χωρίς το κέλυφος
• 1 Βιολογική σάλτσα ντομάτα βασιλικό  
• ¾ φλιτζάνι  βιολογικό αλεύρι
• ½ κουταλιά μίγμα μπαχαρικών Καρπάθιο (πάπρικα, κάρυ & κόκκινη πιπεριά)
• ½ κουταλιά ψιλό αλάτι Μεσολογγίου
• 1 φλιτζάνι μπύρα «lager»
• 1 λίτρο ηλιέλαιο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

› Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι με το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

› Ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.

› Προσθέτουμε τα μίγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

› Βαφτίζουμε τα σαλιγκάρια στον χυλό και τα ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.

› Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.

› Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το χυλό με τα σαλιγκάρια.

› Αυτά θα αρχίσουν να φουσκώσουν και να χρυσίζουν.

› Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

› Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Συνοδεύουμε με Βιολογική Σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό, αφού τη ζεστάνουμε λίγο, σαν ντιπ.

Αρέσει σε %d bloggers: