Ο Εσπερινός των Εισοδίων στην Ι.Μ. Παντάνασσας Κερατέας παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου

Σε κλίμα κατάνυξης και υπό το αχνό φως των κεριών τελέστηκε ο εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιερά Μονή Παντάνασσας στην Κερατέα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο του Μοναστηριού από την Καθηγουμένη Χριστονύμφη και την Αδελφότητα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε Ιεροκήρυκας π. Μάρκος Τζανακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής των Εισοδίων, τονίζοντας ότι “οι γονείς  θα πρέπει να ακούσουν το μήνυμα της εορτής και να οδηγούν τα παιδιά στην Εκκλησία, καθώς σήμερα χάθηκαν οι παραδόσεις και οι αξίες.”

Επίσης ο π. Μάρκος πρόσθεσε ότι “το παράδειγμα της Υπεραγίας Θεοτόκου μας διδάσκει, αφού μόλις τριών εισήλθε στα άγια των αγίων με επίγνωση και γι΄ αυτό δεν αισθάνθηκε την έλλειψη της μητρικής στοργής.”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ο Θεός να στηρίζει τις αδελφές και την γερόντισσα στον αγώνα τους.

Κερατέα | Αιμίλιος Πολυγένης

Αρέσει σε %d bloggers: