Πίτσα με σάλτσα στιφάδο!
Υλικά
Για τη ζύμη:
150 γρ. Βιολογικό Αλεύρι μαλακό
30 ml γάλα πλήρες
25 γρ. φρέσκο βούτυρο
Ελάχιστο αλάτι
από πάνω:
½ βαζάκι Σάλτσα Στιφάδο Μυτιλήνης
4 τοματίνια κομμένα στη μέση
150 γρ. μοτσαρέλα στεγνή σε φέτες
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή 4 φετάκια μπέικον
ελάχιστη Ρίγανη
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο και τοποθετούμε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε αλεύρι, βούτυρο, αλάτι, ρίγανη και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ. Έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι για πίτσα.
Το λαδώνουμε πολύ ελαφρά και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε στο κέντρο ομοιόμορφα τη σάλτσα και ακουμπάμε επάνω τις φέτες του αλλαντικού, σε κομμάτια. Σκεπάζουμε με τις φέτες του τυριού και σκορπάμε επάνω τα τοματίνια, με τη φλούδα προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10′-12′ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.