Διαδηλώτρια αφοπλίζει αστυνομικό, με ένα φιλί

Μια εκπληκτική εικόνα κατέγραψε Γάλλος φωτορεπόρτερ από διαδήλωση ενάντια στην κατασκευή σιδηροδρομικής ταχείας από το Τορίνο στη Λυών. Ωστόσο, η φωτογραφία εξαπατά. Διαβάστε γιατί….

Ίσως το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι αγάπη;

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων απαθανάτισε την 20χρονη Nina De Chiffre να δίνει ένα φιλί σε έναν αστυνομικό στην μικρή πόλη Susa στις γαλλο-ιταλικές Άλπεις.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Marco Bertorello, κατά τη διάρκεια μιας 4ωρη διαδήλωσης του κινήματος (Νο ΤΑV) εναντίον του τρένου μεγάλης ταχύτητας Τορίνο – Λυών,  στην οποία συμμετείχαν  τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες πολίτες.

Την πορεία άνοιγε ένα μεγάλο χάρτινο τρένο, που είχαν φτιάξει παιδιά των σχολείων της περιοχής, ακολουθούσαν οι μητέρες τους και οι οικογένειες των ατόμων που συμμετέχουν στις Επιτροπές No Tav.

Η 20χρονη ακτιβίστρια προέρχεται από το κίνημα Remake, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η Νίνα ήθελε απλώς να προκαλέσει, όπως η ίδια είπε.

“Κανένα μήνυμα ειρήνης, αντίθετα, αυτά τα βρωμερά γουρούνια θα τα κρεμούσα μόνο με το κεφάλι προς τα κάτω”, δήλωσε αμέσως μετά την φωτογραφία.

Από την πλευρά της αστυνομίας,  ο επικεφαλής  δήλωσε: ‘Ήταν ουσιαστικά μια εχθρική κίνηση και αγγίζει σχεδόν τα όρια του ποινικού αδικήματος, για προσβολή δημοσίας αρχής”.

Πηγή:Timel’Unita

Αρέσει σε %d bloggers: