Δεν κλείνουν τα ΕΑΣ στο Λαύριο…

Ηπιότερη λύση από αυτήν που αναμενόταν επικράτησε τελικά για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ φιλί ζωής δίνεται και στη ΛΑΡΚΟ.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες για τα ΕΑΣ αναφέρουν ότι θα φύγουν 318 εργαζόμενοι με εθελουσία, ενώ θα παραμείνουν στην εταιρεία 500. Επιπλέον, ανοιχτά θα παραμείνουν τρία από τα πέντε εργοστάσια, στο Λαύριο, την Αθήνα και το Αίγιο, χωρίς να μειωθούν οι γραμμές παραγωγής. Η γραμμή παραγωγής της Ελευσίνας μεταφέρεται στο Λαύριο.
«Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά».

Η ΛΑΡΚΟ.
Φιλί ζωής στη ΛΑΡΚΟ δίνει η κυβέρνηση καθώς παρατείνεται η εκμίσθωση από το Δημόσιο προς την εταιρεία του μεταλλείου της Λάρυμνας για διάστημα μέχρι να εγκατασταθεί ο πλειοδότης που θα προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό τον οποίο θα προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ. Στόχος της ρύθμισης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου.

http://www.tanea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: