ΤΑΙΠΕΔ: στο σφυρί 185 στρ. στην Πουνταζέζα

Περισσότερα από 150 ακίνητα ανά την Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας άνω των 86.000 στρεμμάτων, έχουν ήδη περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο να αξιοποιηθούν για παραθεριστικές κατοικίες και για την κατασκευή ξενοδοχείων.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η περιοχή της Πουνταζέζα στο Λαύριο, συνολικής έκτασης 185,5 στρεμμάτων στην οποία, που σύμφωνα με τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, μπορούν να ανεγερθούν εξοχικές κατοικίες.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται αρκετά Ξενία όπως Αράχωβας, Δράμας, Κομοτηνής, Σερρών και Πορταριάς, εκτάσεις 8.000 στρεμμάτων στη Ρόδο και στην Ξάνθη, εκτάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, καθώς και μικρότερα οικόπεδα ανά την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο από τα ακίνητα του καταλόγου βρίσκεται στην Ρόδο και είναι έκτασης 26.840 στρεμμάτων και το μικρότερο είναι το ακίνητο με το Ξενία Σερρών έκτασης 2,6 στρεμμάτων.

Όμως σε πολλά ακίνητα υπάρχουν ανοικτά θέματα με τη δασική υπηρεσία, σε άλλα αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ κάποια βρίσκονται σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

Στο ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν πως μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών μπορεί στα επόμενα χρόνια να συγκεντρωθούν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Πουνταζέζας υπάρχει αρχαίος οικισμός, καθώς σύμφωνα με τους αρχαιολόγους υπήρχε στην περιοχή και αρχαίο λιμάνι με ακμή στους κλασικούς χρόνους.

http://www.mesogianews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: