Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Π.Α.Ν.Τ.Ι.Σ.Ι. – Ανεξάρτητοι Πολίτες Αποφασισμένοι Να Τηρήσουν Ισότητα Σταθερότητα Ισονομία – Το νέο κίνημα στη Λαυρεωτική

“Η ψεύτικη κρίση, αλλάζει το σκηνικό των δρώμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλει τους Δήμους αυτοδιοικητικούς χωρίς να παίρνουν αποφάσεις, ακομμάτιστους υπό την επίβλεψη των πολιτικών που ανήκουν σε κόμματα, τους θέλει ουσιαστικούς αλλά παράλληλα ακόλουθους μιας γενικότερης πολιτικής πραγματικότητας. Οι αντιφάσεις όμως δεν φέρνουν την ανάπτυξη, όπως και η υποκρισία δεν μοιράζει συγχωροχάρτια. Η πόλη χρειάζεται λύσεις εφαρμόσιμες σήμερα.

Απογοήτευση για το χθες, Απαξία για το σήμερα και Αγωνία για το αύριο. Η σύγχρονη «οικονομική ανάπτυξη» μας έφερε Μνημόνια, απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και Φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας. Αποδόμηση όχι μόνο Οικονομική αλλά και στην δομή της Ελληνικής Κοινωνίας, με ανοιχτό πόλεμο στην Ελληνική Οικογένεια τις Αρχές και την Ορθόδοξη Πίστη της.

Όλα τα προηγούμενα προβληματίζουν και μάλιστα ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, για το αν θα άξιζε να υπάρξει μια Δημοτική νέα παράταξη που θα ευχόταν με τον δικό της τρόπο την «γη της επαγγελίας»: Έναν τόπο, των δανείων που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, των επιχορηγήσεων που δεν μπορούμε αξιοποιήσουμε, των μεγάλων έργων που δεν απασχολούν παρά ελάχιστους από το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης κι ούτε αφήνουν κάτι, σε ανταπόδοση της ύπαρξής τους στην πόλη και των δίμηνων-τρίμηνων-οκτάμηνων κοκ εργασίας, που φαντάζουν με ομηρία για τον οικογενειάρχη μπροστά στον φόβο της ανεργίας, της ανέχειας και της κοινωνικής απομόνωσης.

Το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει ανάγκη μιας νέας Δημοτικής παράταξης, αλλά το κατά πόσο θα μπορούσε η τοπική Κοινωνία ενωμένη σε ένα «κίνημα πολιτών», να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις σύγχρονες προκλήσεις που εμφανίζονται στις τοπικές Κοινωνίες.

Η απάντηση είναι Ναι… οι Πολίτες της Λαυρεωτικής είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και να οδηγήσουν την πόλη στον δρόμο της Ανάπτυξης και του Ευοίωνου Αύριο. Υπάρχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, Καθαρό, με Δυναμισμό, Εργατικό με Πίστη και Όραμα για την Πόλη. Υπάρχει η τεχνογνωσία σε τοπικό επίπεδο που θα αναστηλώσει οικονομικά και φυσικά την πόλη μας. Υπάρχει η Θέληση για την εφαρμογή του Οράματος της Αυτοδύναμης Πόλης χωρίς Άνεργους, της Πόλης του Τουρισμού, της Πόλης της Ιστορίας, της Πόλης της Θάλασσας και του Βουνού, της Πόλης των Ανθρώπων και του Πολιτισμού.

Οι υψηλοί στόχοι χρειάζονται ενότητα και εμπιστοσύνη για να πραγματοποιηθούν και με αυτό το κριτήριο γίνεται η αρχική κουβέντα. Δεν κρατάμε τίποτα που διαιρεί, κόμματα, διακρίσεις, πάνω στο βουνό-κάτω απτ’ αυλάκι… Εδώ είμαστε όλοι… … Πολίτες της Λαυρεωτικής και μόνο.

Οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχονται και φεύγουν, οι κάτοικοι όμως μένουν όπως και η ανάγκη τους για μια Ανθρώπινη ζωή και η Ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Οφείλουμε λοιπόν να Ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε μαζί για το Όραμα αυτής της πόλης και να δώσουμε απάντηση στα προβλήματα.

Ο καλλικρατικός Δήμος Λαυρεωτικής που συγκροτείται από τους παλαιότερα υφιστάμενους Δήμους της Κερατέας, του Λαυρίου και την κοινότητα του Αγ. Κωνσταντίνου αποτελεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που καλούμαστε να εφαρμόσουμε το Όραμα για τον Ισχυρό Αυτοδιοικητικό και Αυτοδύναμο Δήμο όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και προοπτική για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Θα τολμήσουμε να προχωρήσουμε η θα ακολουθήσουμε την «πεπατημένη» ασφάλεια του μηδενός και των Μνημονίων?

Εμείς όλοι οφείλουμε και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Να προγραμματίσουμε και να ασκήσουμε πολιτικές που θα προάγουν την νέα κοινή ταυτότητα του Δήμου Λαυρεωτικής ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται σεβαστή η διαφορετικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε οικισμού που μετέχει.

Στο Δήμο Λαυρεωτικής θέλουμε και πρέπει να ξεπεράσουμε την πρακτική των προσωπικών εξυπηρετήσεων, την αδιαφάνεια, την κοντόφθαλμη λογική των έργων πελατειακού χαρακτήρα που δεν εντάσσονται σ’ ένα ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε την λογική και τις πρακτικές του «κοντόφθαλμου» ορίζοντα και να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας επιβάλλει το μέλλον.

Α.Π.Α.Ν.Τ.Ι.Σ.Ι. (Ανεξάρτητοι Πολίτες Αποφασισμένοι Να Τηρήσουν Ισότητα Σταθερότητα Ισονομία) Αποφασισμένοι για μεθοδική δουλειά, συσπειρωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε μεγάλα προβλήματα, όπως:

1. Προστασία και Ήπια αξιοποίηση του Εθνικού Δρυμού Σουνίου

2. Έλεγχος και Ανταποδοτικά οφέλη από την λειτουργία του Λιμανιού στο Λαύριο με παράλληλη Δημιουργία σωστών Λιμενικών Υποδομών

3. Ήπια αξιοποίηση των παραλιών της Λαυρεωτικής και διαχείρισή τους από τον Δήμο με διαφάνεια και ελεύθερη πρόσβαση όλων των Δημοτών

4. Συντονισμός και Αξιοποίηση όλων των μονάδων που παράγουν Υπεραξία και θέσεις εργασίας στην Λαυρεωτική. Εργοστάσια, Καταστήματα, Τουρισμός, Δημοτικές επιχειρήσεις κοκ

5. Αναζήτηση επενδύσεων ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και ο τοπικός πλούτος

6. Στελέχωση και Χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας με παράλληλο αυστηρό έλεγχο και των δαπανών αλλά και της σωστής εξυπηρέτησης των Ασθενών.

7. Σύγχρονη Υποδομή και Δωρεάν Παιδεία στα σχολεία μας.

8. Καθαριότητα

9. Αποχέτευση

10. Διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμο για τους Δημότες του, με σύγχρονες μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον

11. Πολεοδομικός σχεδιασμός από τον Δήμο για τον Δήμο

12. Δημοτική συγκοινωνία στα όρια του Δήμου με στόχο την ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς και της κάλυψης των τοπικών αναγκών

13. Μέριμνα για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των ΚΑΠΗ

14. Διεύρυνση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ή πρωτοβουλίες όπως η «Δημοτική Κάρτα Ανέργου»

15. Ολοκληρωμένες πολιτικές ηλεκτρονικής οργάνωσης του Δήμου με την εισαγωγή και υποστήριξη των νέων τεχνολογιών ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μπορεί να συναλλάσσεται με τον Δήμο χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί. Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους δημότες σε κεντρικά σημεία του νέου Δήμου.

16. Υποστήριξη του εθελοντισμού και των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών ιδιαίτερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης του τοπικού μας πολιτισμού

17. Σχεδιασμός και υλοποίηση μιας νέας πολιτιστικής πολιτικής με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα του νέου Δήμου –πολιτιστικά γεγονότα και στις δημοτικές ενότητες- αλλά και να καταστεί πόλος προσέκλυσης επισκεπτών

18. Στοχοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων. Όσον αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα) είναι απέραντο και ατέλειωτο το όραμα. Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων με την σύγχρονη οντότητα που ακούει στο όνομα Λαυρεωτική η ανάδειξη των νεοκλασικών κτιρίων (Ευτέρπη, 1ο Δημοτικό, ΑΚΕΛ, Γαλλική σκάλα και εταιρεία κλπ) μέσω εκδηλώσεων πανελλήνιας άλλα και πανευρωπαϊκής εμβέλειας αλλά πρωταρχικά της μεταφοράς στα παιδιά της κουλτούρας μας

19. Δημοτικός Αθλητισμός για τους νέους (φυτώριο) δωρεάν, τους ενήλικες με ελάχιστο κόστος και δωρεάν για την Τρίτη ηλικία.

20. Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας στις εγκαταστάσεις του Δήμου και χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον

21. Ενίσχυση του Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων

22. Δωρεάν Ρεύμα και Θέρμανση, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες ανά οικογένεια, όχι στην σπατάλη

23. Μειωμένο τιμολόγιο για το Νερό, με ίδια τιμολόγηση για όλους τους Δημότες

Το σύνθημά ας είναι: Αυτόνομος Νέος Δήμος, Νέα Νοοτροπία, Νέες Δράσεις, Μαχητικότητα, και Ανεξαρτησία Ανιδιοτελή πρόσωπα που εγγυώνται με την μέχρι τώρα παρουσία τους αυτά τα αποτελέσματα.

Το κείμενο αυτό ας είναι μια δέσμευση για το παρόν και το μέλλον του νέου Δήμου Λαυρεωτικής. Είναι όμως και μια νέα πρόταση, μια νέα πρόσκληση ανοιχτή σε όσους θα ήθελαν να συνυπογράψουν αυτή τη νέα πορεία, τη νέα αρχή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η ιδρυτική διακήρυξη αυτή, αποτελεί στοχοποίηση και δέσμευσή για το Όραμα που έχουμε για τον Δήμο μας και με κανένα τρόπο δεν αποτελεί προγραμματική δήλωση.

apantissi@gmail.com”

Μια σκέψη για το “Α.Π.Α.Ν.Τ.Ι.Σ.Ι. – Ανεξάρτητοι Πολίτες Αποφασισμένοι Να Τηρήσουν Ισότητα Σταθερότητα Ισονομία – Το νέο κίνημα στη Λαυρεωτική

  • Στόχος της κίνησης αυτής είναι «η συνένωση όλων των δυνάμεων, από όλα τα χωριά του δήμου, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις για την ενωτική κάθοδο στις εκλογές, κάτω από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, που μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες θα συσπειρώνει όλους όσοι αγωνιούν για τη σωτηρία και το μέλλον του τόπου μας, κάνουμε με τόλμη την υπέρβασή μας»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.