Ελάφι σοτέ με καραμελωμένα μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. φιλέτο ελαφιού
- 5 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini και πλευροτους (μουλιασμένα σε μαύρο τσάι)
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 15 γρ. βούτυρο
- 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
- λίγη φρέσκια μαντζουράνα
- λίγο δενδρολίβανο
- αλάτι & πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε μαύρο τσάι για καμιά ωρίτσα.
Ζεσταίνουμε λίγο το τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει.
Μόλις λιώσει, σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα μουλιασμένα porcini.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να καραμελώσει η σάλτσα μας γύρω στα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και μόλις λιώσει αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Αλάτι και πιπέρι στο φιλέτο και ένα δεύτερο τηγάνι στο μάτι είναι τα επόμενα βήματα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το φιλέτο μαζί με τη μαντζουράνα και το δενδρολίβανο από όλες τις πλευρές του (περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά).
Αν θέλουμε να είναι καλοψημένο το κρέας συνεχίζουμε για άλλα τρία λεπτά.