Η ετήσια Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου “Μιθριδάτης” (Βίντεο+Φώτος)

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα “ζεστή” ήταν η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου Μιθριδάτης που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου στον επιβλητικό χώρο του τεχνολογικού πάρκου της πόλης του Λαυρίου που αποτελεί ιστορικό μνημείο της ελληνικής μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Παρά τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, για άλλη μια χρονιά η ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, τόσο από πλευράς προσέλευσης παρευρισκομένων όσο και από πλευράς διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου μας και πρόεδρος του Συνδέσμου των Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κος Βαρυθυμιάδης Γιώργος καλωσόρισε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τους παρευρισκόμενους, που με τη δυναμική τους παρουσία ενισχύουν κάθε φορά τον σύλλογο μας όσο προς τα μέλη της διοίκησης ξεχωριστά, αναδεικνύοντας έτσι ότι όλοι μαζί μέσω της συλλογικότητας και των κοινών προσπαθειών οδηγούμαστε στην επίτευξη των στόχων μας.

Επίσης, ήταν κοντά μας η αντιπεριφερειαρχης Ανατολικής Αττικής κα Κισκήρα Χρυσάνθη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές της για Καλή χρονιά.
Στη συνέχεια, τα μέλη των τριών χορευτικών μας τμημάτων μικρό-μεσαίο-μεγάλο υπό τις καθοδηγητικές υποδείξεις της δασκάλας τους κας Σεβαστής Τιλαβερίδη κατάφεραν με τον εγερτήριο παλμό των χορών να μας μεταδώσουν έντονα τη συγκίνηση και τη νοσταλγία για την παράδοση και τον πολιτισμό του Πόντου.
Το παρόν έδωσαν και πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας, καθώς και σύλλογοι Ποντίων από όλη την Αττική και όχι μόνο, γεγονός που αποδεικνύει την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της κοινότητας μας.

Συγκινητική και ιδιαίτερη ήταν, επίσης, η στιγμή που τα παιδιά που απαρτίζουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, προσέφεραν στη χοροδιδάσκαλο τους τιμητική πλακέτα ως δείγμα ευγνωμοσύνης, αγάπης και εκτίμησης για το έργο της. Οι καλλιτέχνες που συνόδευσαν την βραδιά με χορό και τραγούδι προσφέροντας αμείωτο κέφι στο κοινό ήταν ο Στάθης Νικολαίδης, ένας καταξιωμένος μουσικός και ερμηνευτής του ποντιακού χώρου. Στη λύρα, ο γνωστός πανελληνίως Γιώργος Ατματσίδης, γέννημα θρέμμα της πόλης μας, που με τις δοξαριές του κατάφερε να μας μαγέψει και να μας ταξιδέψει στους ρυθμούς του Πόντου. Ο εν λόγω καλλιτέχνης τιμήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου με αναμνηστική πλακέτα για την αφιλοκερδή του συμμετοχή και την έμπρακτη προσφορά του στο σύλλογο μας. Στο τραγούδι επίσης, ο Κώστας Ιωακειμίδης και ο Τσιλικίδης Γιώργος, ενώ ο Γιώργος Τσαππάς στο λαικό πρόγραμμα. Τέλος, στη λύρα ο Νίκος Πετρίδης και ο Πέτρος Κοπαλίδης, ο Αλέξανδρος Ζουρνατζίδης στο νταούλι και ο Κώστας Φουλίδης στα πλήκτρα.

Ο κόσμος γλέντησε, ξεφάντωσε και χόρεψε με την ψυχή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μέσα σε μια ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα με πλούσιο φαγητό και άφθονο κρασί υπό τους ήχους και τα ακούσματα της ποντιακής λύρας και της παραδοσιακής μας μουσικής, προβάλλοντας έτσι την γιορτή αυτή ως μια ευκαιρία να διατηρήσουμε τους κοινωνικούς μας θεσμούς ισχυρούς και αποδεικνύοντας ότι έστω και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχουμε τη δυνατότητα -αρκεί να το επιθυμούμε- να βρίσκουμε αφορμές για να χαμογελάμε και να διασκεδάζουμε!


Φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Γιώργος Ελευθεριάδης

Αρέσει σε %d bloggers: