Σουπιές με σάλτσα ελιά Ούζο (Για Σαρακοστή)
• 1 /2 βαζάκι σάλτσα ελιά ούζο
• 1 κονσέρβα τοματάκια
• 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
Οδηγίες εκτέλεσης
-Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε και τις σουπιές
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Αλατοπιπερώνετε
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του