Κεφτέδες φάβας (Για Σαρακοστή)
Υλικά
250γρ βιολ. Φάβα από Λαθούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους (κόκκινο κατά προτίμηση)
πιπέρι
1-2 κουταλάκια του γλυκού ψιλό αλάτι Μεσολογγίου
1 κουταλιά της σούπας βιολ. αλεύρι
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
ετοιμασία φάβας: ξεπλένουμε τη φάβα και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα για να βράσει μαζί με το αλάτι.
Για κάθε ποτήρι φάβας προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε την φάβα να βράσει μέχρις ότου να λιώσει ή να είναι τόσο μαλακή που να μπορούμε να την στραγγίξουμε και να την λιώσουμε εμείς με το πιρούνι.
ετοιμασία μίγματος για τους κεφτέδες: στο μπωλ με τη φάβα, και αφού έχει κρυώσει λίγο, βάζουμε όσο πιπέρι θέλουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την ντομάτα σε κομματάκια και τα βάζουμε όλα μαζί στο μπολ μαζί και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μίγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο της ώρας.
Στο ενδιάμεσο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται στο τηγάνι.
τηγάνισμα: όταν το λάδι είναι έτοιμο φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρις ότου να είναι συμπαγής και όχι πολύ μαλακός ο κεφτές και να έχει ροδοκοκκινήσει και από τις δύο μεριές.
Βγάζουμε απο το τηγάνι τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε έχουμε βάλει ένα κομμάτι χαρτι κουζίνας έτσι ώστε να απορροφήσει τα πολλά λάδια.
Οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι μπορείτε να τους απολαύσετε με λίγο λεμονάκι