Αν το Λονδίνο ήταν Συρία – Ένα συγκλονιστικό βίντεο

Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας έχει κοστίσει τις ζωές τουλάχιστον 11.000 παιδιών, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά της Συρίας έχουν υποστεί τα τραύματα του πολέμου, ενώ ούτε εκείνα ξεφεύγουν από βασανισμούς. Οι εικόνες παιδιών που πολεμούν ή που παίζουν με όπλα ή και νεκρά παιδιά, είναι από τις καθημερινές που έρχονται από τη Συρία.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ελεύθερες χώρες πηγαίνουν στο σχολείο, γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, παίζουν με τα παιχνίδια τους και τους φίλους τους ή την οικογένειά τους, χωρίς αυτό να αποτελεί κάτι παράδοξο για την καθημερινότητά τους. Για τα παιδιά της Συρίας, που βρίσκονται στη δίνη του πολέμου όλα τα παραπάνω αποτελούν μακρινό παρελθόν, ίσως και άγνωστες εμπειρίες.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένα παιδί πιο ευαίσθητο ή πιο δυνατό από ένα άλλο; Είναι δυνατόν ένα παιδί του δυτικού κόσμου να καταλάβει και να πονέσει για ένα άλλο που μεγαλώνει μέσα και κάτω από έναν πόλεμο;

Στόχος δεν είναι η σύγκριση μεταξύ των παιδιών του δυτικού κόσμου με τα παιδιά του πολέμου, αλλά η κατανόηση του ότι τα μεν είναι όσο παιδιά είναι και τα δε. Ότι οι ομοιότητες είναι περισσότερες από τις διαφορές. Κύριος στόχος όμως του βίντεο είναι να περάσει ένα μήνυμα:

“Ότι κάτι δε συμβαίνει κοντά σου, δε σημαίνει πως δε συμβαίνει καθόλου”.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Save the Children κάνει δράσεις σε όλον τον κόσμο προσπαθώντας να προστατέψει παιδιά από τα όσα συμβαίνουν στις χώρες τους. Με αυτή την αφορμή έφτιαξαν ένα βίντεο για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο να συνεισφέρει στην προσπάθειά τους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.newsit.com.cy

Αρέσει σε %d bloggers: