Μανιτάρια Στιφάδο

500 γραμμ. αποξηραμένα πλευρώτους, κομμένα σε φέτες
20 γραμμ. αποξηραμένη λεντινούλα, σε φέτες
20 γραμμ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
1 κιλό ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, ή 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
3 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
4 σκελίδες σκόρδου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κόκκινο ή μαύρο)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα πλευρότους για 6-8 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τα ξερά μανιτάρια, ακολουθώντας τις οδηγίες προετοιμασίας και τα αφήνουμε στην άκρη με τα πλευρότους.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με προσοχή να μη διαλυθούν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει το φαγητό.

Αρέσει σε %d bloggers: