Κολοκυθόσουπα με Αυγοτάραχο
Για 4 μερίδες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1.200 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
350 γρ. πατάτες
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κάρυ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. αυγοτάραχο σε φέτες
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα και τις πατάτες, και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δουλεύουμε το μείγμα με το μίξερ ή το μπλέντερ χειρός ώσπου να πάρει η σούπα βελούδινη υφή, προσθέτουμε το κύμινο και το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση. Βάζουμε από πάνω φέτες αυγοτάραχο και πασπαλίζουμε με κύμινο.