Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Καταγγελίες - ΠαράποναΛεγρενάΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή επιστολή-παράπονο στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής για τον δρόμο Άνω Λεγρενά-Συντερίνα

Προς κύριο δήμαρχο Λαυρεωτικής

Από Παύλο Ηλ.Αγιαννίδη, αρχισυντάκτη Πολιτιστικών στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Κύριε δήμαρχε,

Σας γράφω για να σας θυμίσω μια αδιανόητη αδικία σε βάρος των κατοίκων στα Άνω Λεγρενά και στους οικισμούς Αίολος και Ίλιον.
Όπως ίσως θα γνωρίζετε τα Άνω Λεγρενά συνδέει με την Συντερίνα και ουσιαστικά και τον Άγιο Κωνσταντίνο αμαξητός δρόμος, λίγων χιλιομέτρων. Το ενάμιση περίπου χιλιόμετρο αυτού του δρόμου, που για τους κατοίκους των Άνω Λεγρενών σημαίνει κέρδος σχεδόν 18 χιλιομέτρων, προς την Κερατέα και την Αττική Οδό, είναι απαράδεκτος ημικατεστραμμένος χωματόδρομος εδώ και χρόνια.

Ένας αστικός (ή… υπεραστικός) μύθος λέει ότι έμεινε έτσι όταν, παρότι οι κάτοικοι είχαν συγκεντρώσει από δικούς τους πόρους (!) χρήματα για να ασφαλτοστρωθεί αυτό το ντροπιαστικό ενάμιση χιλιόμετρο, καρφώματα μεταξύ υποψηφίων για τον παλιό κοινοτικό θώκο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία υποχρέωσαν τα έργα να σταματήσουν.
Βεβαίως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ασφαλτόδρομο πάνω από την Συντερίνα προς Δόκιζα, όπου δίπλα ακριβώς στο οδόστρωμα υπάρχει ταφικό σύμπλεγμα του 4ου αιώνα π.Χ. και κανείς εκεί δεν σταμάτησε ποτέ την ασφαλτόστρωση!
Είναι ντροπή, κύριε δήμαρχε, να έχει αφήσει η δημοτική αρχή ταμπέλα που μιλάει για «Λεωφόρο Λεγρενών» στον επικίνδυνο και αφημένο στη μοίρα του χωματόδρομο, ο οποίος με τα νερά της βροχής χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, αναγκάζοντας ουσιαστικά όσους τολμούν να τον χρησιμοποιούν για να γλιτώσουν 18 χιλιόμετρα δρόμου να σπάσουν τα αυτοκίνητά τους.

Αν εσάς δεν σας ντροπιάζει αυτό το μελανό σημείο στα έργα του δήμου σας, δεν μπορεί κανείς να σας κάνει να το αισθανθείτε – αυτό είναι αλήθεια. Όμως θεωρείτε ότι η κληρονομιά της δημαρχίας σας θα είναι και μια αδικία σε βάρος τόσων κατοίκων (ακόμη κι εγώ που ήθελα να μετ εγγραφώ στους καταλόγους του δήμου σας το σκέφτηκα πολύ βλέποντας αυτήν την κατάντια…), για μόλις ενάμιση χιλιόμετρο χωματόδρομου, που όμως κερδίζει για πολλούς και χρόνο και απόσταση; Όταν μάλιστα οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν κινηθεί και στο παρελθόν να πληρώσουν για την ασφαλτόστρωση – κίνηση που βυθίστηκε στα βρωμόνερα μιας μικροπολιτικής προσωπικών άνομων συμφερόντων.

Πιστεύω, αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά, ότι κάθε πολίτης που ασχολείται με τα κοινά έχει και κάτι καλό μέσα του, που αντιδρά στην αδικία και ελπίζω ότι θα υπερισχύσει λίγο πριν τις εκλογές για να αποκαταστήσει αυτή την κατάφωρη αδικία για τόσους κατοίκους δύο οικισμών που κατοικούνται χειμώνα – καλοκαίρι και δεν είναι απλώς θέρετρα.

Με αυτή την ελπίδα σας χαιρετώ, ελπίζοντας και σε μία απάντηση από μέρους σας

Παύλος Ηλ.Αγιαννίδης, πολίτης της
Λαυρεωτικής, αλλά και δημοσιογράφος,
αρχισυντάκτης Πολιτιστικών στην
εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Μιχαλακοπούλου 80

ΥΓ.: Την επιστολή μου αυτή θα μου επιτρέψετε να κοινοποιήσω, ως ανοιχτή, στον τοπικό Τύπο, στους εκπροσώπους των παρατάξεων για το Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακαλούσα να διαβιβαστεί και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

leoforos-legrenon

%d