Γαριδοσαλάτα με αυγοτάραχο

Για 4 άτομα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
8 μεγάλες γαρίδες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι, αφήνοντας τα κεφάλια ως έχουν
2 μεγάλα ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα, κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα
 Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές γλυκοξιδο
300 γρ. φύλλα ρόκα ή τρυφερά φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένα και στεγνωμένα
8 λεπτές φέτες παραδοσιακό αυγοτάραχο, φρεσκοκομμένες

Ζεσταίνουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες. Μόλις ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, προσθέτουμε τα ροδάκινα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε καλά το τηγάνι 3 με 4 φορές, έτσι ώστε να σοταριστούν ελαφρά τα ροδάκινα. Περιχύνουμε με το μηλόξιδο και μετά από 1 λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το μίγμα με τις γαρίδες να κρυώσει εντελώς. Μπορούμε να ετοιμάσουμε εκ των προτέρων και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.

Την ώρα του σερβιρίσματος, μεταφέρουμε το μίγμα με τις γαρίδες σε πιατέλα, προσθέτουμε τη ρόκα ή το σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φέτες αυγοτάραχου και σερβίρουμε.

Αρέσει σε %d bloggers: