Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΝΠΔΔ ΘορικόςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΝΠΔΔ Θορικός: Η Δημοτική χορωδία Κερατέας στο GUINNESS WORLD RECORDS LTD

Στην γραφική κωμόπολη της Ναυπάκτου παρευρέθηκε το Σάββατο 3 Μαΐου η Δημοτική Χορωδία Κερατέας και έλαβε μέρος στο 7ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» που πραγματοποιείται κάθε διετία και διοργανώνεται από το δήμο Ναυπακτίας και τη μικτή χορωδία Ναυπάκτου από το 2001.

Το φεστιβάλ (ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν.) έχει πλέον καταξιωθεί πανελληνίως καθώς κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών χορωδιών και την άρτια διοργάνωση, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής. Η χορωδία μας επιλέχθηκε στα 12 φωνητικά σύνολα ανάμεσα από 25 χορωδίες που δήλωσαν επιθυμία να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Μοναδικό γεγονός αποτέλεσε η συμμετοχή μας στην προσπάθεια κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Record) με τη σουίτα από το μπαλέτο «Ζορμπάς» του πασίγνωστου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο ανοικτό «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο της Ναυπάκτου, παρουσία εκπροσώπων του οργανισμού Γκίνες από το Λονδίνο. Στην πανελλήνια αυτή προσπάθεια έλαβαν μέρος 777 χορωδοί από 22 χορωδίες,77μελής ορχήστρα αποτελούμενη μόνο από μπουζούκια, 7 πιανίστες και 7 γνωστοί σολίστες τραγουδιστές και 10μελής λαϊκή ορχήστρα αποδίδοντας τα 7 τελευταία τραγούδια της σουίτας του μπαλέτου.

Μπράβο στους χορωδούς, τον Μαέστρο μας και το Διοικητικό τους συμβούλιο για την προσπάθεια. Ήταν μεγάλη μου τιμή που βρισκόμουν μαζί τους και μοιράστηκα λίγο από την δόξα τους……

ΒΙΝΤΕΟ :


 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :

xorodia-kerateas-naupaktos1

xorodia-kerateas-naupaktos3

xorodia-kerateas-naupaktos2

xorodia-kerateas-naupaktos4

xorodia-kerateas-naupaktos5

xorodia-kerateas-naupaktos6