Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΚαμάριζαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση του κοινοτικού σύμβουλου Σπ. Αθανασιάδη προς τις “Ελεύθερες Πόλεις”

Κύριοι,
Χαίρομαι που έστω και τώρα υποστηρίζετε τις θέσεις μας για το Ορυκτολογικό Μεταλλευτικό Μουσείο της Καμάριζας και την εφαρμογή της υπ’αριθμ. 273\2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής σχετικής με τον τρόπο λειτουργίας του.

Αν και όταν σας καλέσαμε να την υποστηρίξετε στο εν λόγω συμβούλιο ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ .

Η απόφαση που εσείς δεν ψηφίσατε, λέει:

  • Απορρίπτουμε την  αίτηση του συλλόγου ορυκτοφίλων να διαχειρίζεται και να χρησιμοποιεί σαν ΕΔΡΑ ΤΟΥ το Μουσείο.
  • Το Μουσείο θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την εποπτεία του κοινοτικού συμβουλίου του Αγ.Κων\νου με εθελοντές από φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατοικούν και εδρεύουν στην Καμάριζα.

athanasiadis-spyrosΠερίμενα 6 μήνες μήπως κάποιος από εσάς ενδιαφερθεί για την  υλοποίηση της απόφασης και αναγκάστηκα να προσφύγω στην αποκεντρωμένη διοίκηση με το υπ’ αριθμ.

έγγραφο μου, το οποίο δημοσίευσα παντού τον Νοέμβριο του 2013.

Αλλά και πάλι κανείς σας, δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε να κάνει κάποια παρέμβαση – ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο( γιατί δεν εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη απόφαση 273\2012), έστω εκτός ημερησίας διάταξης.

Πέρασαν 5 μήνες ακόμα και τότε το έφερα μόνος μου προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και πάλι η πατάταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» προτίμησαν την ΣΙΩΠΗ & ΤΗΝ ΦΥΓΗ και έρχεστε τώρα με δηλώσεις στον τοπικό τύπο κατόπιν εορτής όχι μόνο να δηλώσετε ότι στηρίζετε την απόφαση 273\2012, αλλά να επιτίθεστε όχι σε μένα μόνο αλλά και σε πολίτες που υποστήριζαν και υποστηρίζουν την νομιμότητα, σχετικά με το Ορυκτολογικό Μουσείο της Καμάριζας.

Και φτάνουμε στην ΠΑΡΑΝΟΙΑ και στο αποκορύφωμα της αντίφασης.

Ενώ οι «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» υποστηρίζουν την εφαρμογή της απόφασης, οι δύο υποψήφιοι σας για το κοινοτικό συμβούλιο της Καμάριζας είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με την εφαρμογή της 237\2012 απόφασης, επειδή εμφανώς  και στο κοινοτικό συμβούλιο αλλά και στην Γ.Σ του συλλόγου των ορυκτοφίλων με θέμα την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, υποστήριξαν την πρόταση ενός συνταξιούχου δικηγόρου, ο οποίος μάλιστα δημοσίευσε και συγκεκριμένο άρθρο στον τύπο (εκεί δεν είδα καμία απάντηση σας)  που τους συμβουλεύει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΟΥ !!!

Διαλαλούν δε παντού ότι περιμένουν να εκλεγεί ο κος Λουκάς για να χαρίσει το Δημοτικό Μουσείο στο σύλλογο τους για να συνεχίσουν να παίζουν οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ;;;

Επειδή εμείς οι ευάριθμοι, όπως μας αποκαλεί στην επιστολή του ο κύριος συνταξιούχος δικηγόρος, δεν επιτρέψαμε τέτοιου είδους κόλπα και παιχνίδια στα δύο χρόνια που διαχειριστήκαμε το μουσείο και παραδώσαμε στο ταμείο του Δήμου 3.500 ευρώ, θέλησαν να μας διώξουν χωρίς να κάνουν παραλαβή και παράδοση και σε μία νύχτα άλλαξαν την κλειδαριά και μας πέταξαν έξω με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να απέχω των προσεχών εκλογών, λόγω της υποκρισίας και αδιαφορίας, όλων των τοπικών δημοτικών παρατάξεων και προτιμώ να παραμένω ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ που πάλεψε για το καλό του χωριού.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με τοποθετεί σε κάποια γραμμή από τις υπάρχουσες Δημοτικές παρατάξεις (μόνο τα τραίνα βαδίζουν πάνω σε γραμμές). Περιμένω να διευκρινίσουν οι ίδιοι οι τοπικοί υποψήφιοι σας στην Καμάριζα αν συμφωνούν με τις θέσεις της παράταξης σας για το μουσείο και όχι αυτές που εξέφρασαν στην Γ.Σ του συλλόγου τους, που ήταν μια παρωδία. Τότε θα αποφασίσω και θα αποτελέσει για μένα ένα από τα κριτήρια για το ποιος ενδιαφέρεται για την Καμάριζα και δεν πετάει απλά ”ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ” στο γλέντι των εκλογών.

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κο Λεβαντή για το έργο της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ που αποτελεί σοβαρό έργο υποδομής για την Καμάριζα, έργο για το οποίο,  ο τέως κοινοτάρχης κος Ζαγουρής πλήρωσε τη αρχική μελέτη, δέσμευσε τότε τα αναγκαία χρήματα για να ξεκινήσει η αποχέτευση, δυστυχώς όμως οι τότε δικοί του κοινοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός κος Κάιλας Νικήτας, δεν συνεδρίασαν να την εγκρίνουν για να γίνει αποδοχή των χρημάτων το 2010 και τα χρήματα χάθηκαν.

Η παράταξη Λεβαντή βρήκε λοιπόν μόνο μία μελέτη (η οποία ήταν ελλιπής) και έκανε νέα μελέτη από την αρχή για να εξασφαλίσει πλέον μέσω ΕΣΠΑ τα νέα χρήματα, με κίνδυνο να μην γίνει το έργο, το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Όλα αυτά οφείλω να τα ομολογήσω ως κοινοτικός σύμβουλος όλα αυτά τα χρόνια(2006-2014), γιατί τα παρακολούθησα από κοντά και συμμετείχα στις εξελίξεις.

Σκοπός μου ήταν όχι να γίνω «κάποιος» αλλά να παραμείνω αυθεντικός προσφέροντας στον τόπο μου. Γι’ αυτό προτιμώ να απέχω αυτών των εκλογών παρά να κάνω κωλοτούμπες ……

Αθανασιάδης Σπύρος

Κοινοτικός Σύμβουλος Αγίου Κωνσταντίνου Λαυρεωτικής


Διαβάστε το άρθρο: Το Ορυκτολογικό Μουσείο της Καμάριζας και οι «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»

Αρέσει σε %d bloggers: