Ο Συμπολίτης μας Κ. Πανταζής στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας των Αγώνων Νέων «Νανζίνγκ 2014»

To ταξίδι της για την πόλη Νανζίνγκ άρχισε η Φλόγα των Νέων, μετά από τη γέννηση της σε μια εξαιρετική Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014» άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο στα χέρια της νέας Πρωθιέρειας, της ηθοποιού Κατερίνας Λέχου που εκτέλεσε άψογα το ρόλο της και στη συνέχεια την μεταλαμπάδευσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον 17χρονο πρωταθλητή της ξιφασκίας Μάριο Γιακουμάτο.

Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δρομείς την 17χρονη τενίστρια Σουν Ζιγιέ, τον 24χρονο αθλητή του στίβου Ζιαν Φανγκ και την 18χρονη αθλήτρια της κωπηλασίας Αθηνά Αγγελοπούλου, κάτω από το θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων μικρών μαθητών και μαθητριών, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, στους κατοίκους όλου του πλανήτη.

pantazhs-china

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας Λιου Πενγκ για να τη μεταφέρει στην Οργανωτική Επιτροπή «Νανζίνγκ 2014».

Την Τελετή τίμησε με την παρουσία του για μία ακόμα φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ παρέστη και ο επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, τα μέλη της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και Αλεξάντερ Ποπόφ, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλοί άνθρωποι από τον αθλητικό χώρο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα γίνουν στην πόλη Νανζίνγκ, από τις 16 ως τις 28 Αυγούστου.

pantazhs-china2

Αρέσει σε %d bloggers: