Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκεί μας κατάντησαν… ΔΝΤ: Σε καλύτερη κατάσταση η Αλβανία συγκριτικά με την Ελλάδα!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει την ύπαρξη ελληνικού σεναρίου για την Αλβανία. Οι δηλώσεις έγιναν από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Nadeem Ilahi, ο οποίος είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αυτά τα καυτά θέματα ….

«Έχουμε ακούσει πολλά για ένα ελληνικό σενάριο στην Αλβανία. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά τη σύγκριση των δύο χωρών και παρεμπιπτόντως τώρα η ελληνική οικονομία αναδύεται από την κρίση.» «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δυο χώρες. Οι οικονομικές ανισορροπίες της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από την οικονομία της Αλβανίας .

Έχετε ένα χρέος πολύ χαμηλότερο από ότι στην Ελλάδα και κατά συνέπεια, η δημοσιονομική εξυγίανση που χρειάζεται είναι πολύ μικρότερη. Και μην ξεχνάτε ότι η οικονομία έχει μεγάλες δυνατότητες να ανανεωθεί. Υπάρχει μια πολύ ευέλικτη αγορά εργασίας, χαμηλή τιμή, υπάρχει ένας μικρός δημόσιος τομέας και δεν έχετε περιορισμούς που έχει η ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Ilahi. Περαιτέρω τονίζει ότι, δεδομένων των πρόσφατων στοιχείων του ΔΝΤ, η οικονομία στην Αλβανία έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, όπως αποδεικνύεται από μια σειρά δεικτών.
«Βλέπουμε καλά σημάδια στην απόδοση των εσόδων. Ειδικά για το ΦΠΑ. Αυτή είναι η αρχή μιας θετικής κατάστασης. Παρουσιάζετε βελτίωση στο εμπόριο εξαγωγών και εισαγωγών. Επίσης, ορισμένοι τομείς όπως η κλωστοϋφαντουργία επιταχύνθηκε. Βελτιώνεται ο εξωτερικός παράγοντας της οικονομίας καθώς και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και εγχώριων επενδυτών και αυτό οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις του επιχειρηματικού κλίματος στην χώρα», δήλωσε ο Ilahi .

http://www.hellas-now.com