Ποιοι πέρασαν το… Ποτάμι στο Λαύριο

Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος “Το Ποταμι” ξεκίνησε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π. με αρκετές παρουσίες από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και όχι μόνο.

Οι παρουσίες που προκάλεσαν αίσθηση στο συνέδριο του Ποταμιού είναι μεταξύ άλλων αυτές του Βασίλη Οικονόμου, του Γρηγόρη Ψαριανού, του Σπύρου Λυκούδη και της Κατερίνας Μάρκου από την ΔΗΜ.ΑΡ αλλά και η εμφάνιση του Πέτρου Τατσόπουλου. Στο κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη ανταποκρίθηκαν και οι δήμαρχοι Γιάννης Μπουτάρης και Γιώργος Καμίνης. Στο συνέδριο βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλη αλλά και ο Δημήτρης Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργαισίες την προσεχή Κυριακή οπότε και θα γίνει η εκλογή της Πανελλήνιας Επιτροπής, κομματικού Οργάνου του κόμματος. Χαρακτηριστικό της προσέγγισης του Ποταμιού με την ΔΗΜΑΡ είναι ότι το κόμμα του Φωτη Κουβέλη εμφανίζεται έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη και τα υπόλοιπα κόμματα και κινήσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, για να συγκροτηθεί ευρεία προοδευτική παράταξη με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό άλλωστε τόνισε στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμού, στο Λαύριο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας: «Ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής.

Αυτός ο διάλογος δεν μπορεί παρά να είναι θεσμικός και να γίνει οργανωμένα. Κάθε συζήτηση δεν μπορεί παρά να αφορά την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Σε αυτή τη συζήτηση η ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει με το σύνολο των προτάσεών της και με πολιτικό εργαλείο τις προγραμματικές συμπτώσεις». Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή και του Ποταμού θα συμβάλλει στο να εξασφαλισθεί η ισχυρή παρουσία του προοδευτικού χώρου. «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με τα κόμματα και τις κινήσεις αυτού του χώρου» τόνισε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και επισήμανε:
«Δεν μπορεί η κεντροαριστερά να έχει το ίδιο πολιτικό σχέδιο με τη δεξιά για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Η διάκριση μεταξύ προόδου-συντήρησης και αριστεράς-δεξιάς είναι και σήμερα υπαρκτή και επίκαιρη». Ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στις απόψεις που έχουν εκφραστεί από στελέχη του Ποταμού, ότι δεν επιθυμούν σχέσεις με τα «παλιά» κόμματα, λέγοντας ότι τα κόμματα παρά τις αδυναμίες τους είναι πυλώνες της δημοκρατίας. «Άλλωστε και το Ποτάμι γίνεται κόμμα. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν, στο πλαίσιο του διαλόγου, να μην συζητάμε με κόμματα αλλά μόνο με πρόσωπα. Ούτε γίνεται πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» σημείωσε.

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ πρότεινε να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς, η ανάγκη διατύπωσης εναλλακτικής προοδευτικής λύσης, με βασικό σημείο αιχμής τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία, όπως εξήγησε, αποτελεί άμεση προτεραιότητα και πρέπει να γίνει εντός κρίσης, με στόχο ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο, καθώς και να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματική αναδιάρθρωση του χρέους, στην επίτευξη ανάπτυξης και παροχή ρευστότητας, στη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας, στα θέματα δημοκρατίας, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

http://www.newsbomb.gr

potami-layrio3

potami-layrio2

potami-layrio1

Αρέσει σε %d bloggers: