Ζαχαροκάντιο ζυμωτό γνωστό ως “Υποβρύχιο”

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γλυκά του κουταλιού και από τις πιο αγαπημένες, αυθεντικές και παραδοσιακές γεύσεις του καλοκαιριού είναι και η βανίλια ή μαστίχα αλλιώς και γνωστό ως υποβρύχιο.

Aναφέρεται με το παλιό του όνομα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ως “ζαχαροκάντιο ζυμωτό”! Πρέπει να είναι από τα πρώτα γλυκίσματα που έκαναν οι Άραβες ζαχαροπλάστες , αφού οι Άραβες είναι οι εφευρέτες της κρυσταλικής ζάχαρης ζαχαροκάλαμου (“κάντι” στα Αραβικά)

Αυτό είναι και το γλυκό που παραδοσιακά σερβίρεται στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στους επισκέπτες.

Το έχουμε αγαπήσει όλοι από την πρώτη στιγμή που το δοκιμάσαμε μικρά παιδάκια, καθώς πιο παλιά δεν υπήρχε ούτε ένα Ελληνικό σπίτι που να μην έχει αυτό το κέρασμα στο ντουλάπι μαζί και με τα υπόλοιπα φρουτένια γλυκά του κουταλιού.

Μπορείτε να το απολαύσετε σε διάφορες γεύσεις όπως βανίλια, φυσική μαστίχα, σοκολάτα αλλά και τρίχρωμο (βανίλια-τριαντάφυλλο-φιστίκι)

Αρέσει σε %d bloggers: