Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Πόλεμος» ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση προς Λαυρεωτική

Μετωπική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη στον όμιλο του ΟΣΕ με σημείο αιχμής το κόστος επέκτασης του προαστιακού από το Κορωπί ώς τη Λαυρεωτική.

Οι υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ παρουσίασαν μελέτη σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ, αλλά ο ΟΣΕ παρενέβη με πρόταση σύμφωνα με την οποία αρκούν τα μισά κονδύλια, τονίζοντας ότι στη γραμμή δεν χρειάζεται να αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή, όπου ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε δημοσίως υπέρ του ΟΣΕ. Στον «καβγά» μπήκε χθες ο σύλλογος εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ και με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι δεν είναι φτηνότερη η πρόταση του ΟΣΕ γιατί δεν περιλαμβάνει το κόστος των απαλλοτριώσεων, το οποίο υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

αρακτηρίζουν έωλη την πρόταση του ΟΣΕ, με την οποία προωθείται κατάργηση στάσεων στην αναπτυσσόμενη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Θέτει όμως θέμα αναρμοδιότητας του ΟΣΕ να ασχολείται με τα έργα, επισημαίνοντας πως η ΕΡΓΟΣΕ συγκροτήθηκε το 2006 με βάση κοινοτικές επιταγές γι’ αυτόν τον σκοπό. Για το συγκεκριμένο έργο του προαστιακού αναφέρει ότι έχουν γίνει πολύχρονες μελέτες, οι προτάσεις έχουν παρουσιαστεί και συμφωνηθεί με τους δήμους και τους φορείς, ενώ έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και επομένως τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως.

Η προώθηση των έργων «δεν επιτρέπεται να γίνεται με επιπόλαιους εντυπωσιασμούς στη βάση προσωπικών στρατηγικών ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων» επισημαίνει η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ, αποκαλύπτοντας εμμέσως τους πραγματικούς λόγους της σύγκρουσης.

Χ.ΤΖ.

http://www.efsyn.gr