Ενθουσίασε η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής ”Στα μονοπάτια της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής” (Βίντεο)

Ενθουσίασε η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής ”Στα μονοπάτια της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής” το Σάββατο το βράδυ 12 Ιουλίου 2014, στο χώρο της ΑΚΕΛ στο Λαύριο.

Στον χώρο της Α.Κ.Ε.Λ. πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014, η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής “Ο Πύρρος”, ”Στα μονοπάτια της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής”, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, που τους κατενθουσίασε για την ποιότητα του περιεχομένου της.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μανώλης Λαμπίρης, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας, να τις προστατέψουμε από την ξενόφερτη κουλτούρα και να τις μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Θορικού, κύριος Εμμανουήλ Μπίστας, ο οποίος είπε πως η ξενόφερτη κουλτούρα μπορεί κάποιες φορές να κάνει καλό αντί για κακό, αρκεί να ξέρουμε τα όριά μας ως κοινωνία σε σχέση με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Δεν παρέλειψε να χαιρετήσει και τους εκπροσώπους της νέας Δημοτικής Αρχής και να ευχηθεί καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο που θα αναλάβουν, όπως επίσης και στον αντικαταστάτη του (ο οποίος δεν έχει οριστεί ακόμη).

Η παράσταση ξεκίνησε με τον χορό “Καγκελάρης”, στον οποίο χόρεψαν όλα τα μέλη του Συλλόγου. Είναι χορός χωρίς μουσικά όργανα – ο ρυθμός δίνεται από το τραγούδι.

Αμέσως μετά ακολούθησε το παιδικό τμήμα, χορεύοντας τα Παλαμάκια, το Καπέσοβο, τον Μενούση, τον Κοφτό, και τις Ενδυμασιές Ζαγορίσιες.

Το τμήμα ενηλίκων εκτέλεσε τέσσερις χορούς και μετά έγινε ένα δεκάλεπτο διάλλειμμα για παραδοσιακά κεράσματα.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος συνεχίστηκε με το τμήμα ενηλίκων να χορεύει τον Φεσοδερβέναγα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “Θορικός” κος Εμμανουήλ Μπίστας, η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής κα Ιουλία Πιτσικάλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Δημήτρης Δράκος, κος Χάρης Ζαγουρής και Γιάννης Συρίγος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου κος Συρίγος Βάλσαμος, οι εκπρόσωποι και οι Πρόεδροι όλων των Εξωραϊστικών Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής, όπως και ο πρώην Πρόεδρος από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος κος Αλεξίου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Ηπειρωτών Παιανίας κος Νούλης Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος Οικονόμου Κωνσταντίνος, από το Πολιτιστικό Κέντρο Παιανίας κα Κωλέτση Ευαγγελία, η Πρόεδρος του Απόλλων Κερατέας κα Μαντάλα Θεοδώρα. Επίσης είδαμε και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, κο Σταύρο Παπασταυρόπουλο με τη σύζυγό του.

hpeirwtes-xwros3

hpeirwtes-xwros4

hpeirwtes-xwros1

hpeirwtes-xwros2

Αρέσει σε %d bloggers: