ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΟΣΠΡΙΑ- Ρεβίθια με Μπέικον & παρμεζάνα
Υλικά:
– ½ κιλό βιολ. ρεβίθια
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 2 κρεμμύδια
– 1 συσκευασία μπέικον σε κύβους
– 200 γραμμάρια παρμεζάνα
– ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι
– Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για δώδεκα ώρες.
Τις δύο τελευταίες, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα.
Ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο λίπος του, χωρίς λάδι.
Σε ένα πήλινο σκεύος, βάζουμε τα ρεβίθια, μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για τριάντα περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε στο πήλινο, προσθέτοντας το μπέικον, τα ξύσματα παρμεζάνας και τον μαϊντανό.