Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Κέντρο ΠροσφύγωνΠεριφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Όταν η Ρένα Δούρου «έσβησε» το Κέντρο Μεταναστών Λαυρίου!

Η συνάντηση – την Τρίτη – της νέας περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με την ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλστρομ έγινε σε καλό κλίμα όμως υπήρξε, εκ των υστέρων, ένα παρατράγουδο!

Το παρατράγουδο δεν είχε σχέση με αυτή καθεαυτή τη συνάντηση όσο με το δελτίο τύπου που εξεδόθη γι’ αυτήν λίγο αργότερα.

Στο πρώτο λοιπόν δελτίο γίνεται λόγος για τη συνάντηση της κ. Δούρου με την κ. Μάλστρομ με την επισήμανση, μεταξύ άλλων, ότι η νέα περιφερειάρχης «υπογράμμισε στην Επίτροπο ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος δεν μπορεί να γίνεται μέσω κέντρων κράτησης, όπως αυτά του Λαυρίου και της Αμυγδαλέζας, που αντίκεινται στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Τέσσερις ώρες αργότερα από το γραφείο της παράταξης της κ. Δούρου «Δύναμη Ζωής» έφτασε στα δημοσιογραφικά μέιλ «ορθή επανάληψη» στην οποία έχει αφαιρεθεί η αναφορά στο Κέντρο του Λαυρίου και τη θέση του έχει πάρει το Κέντρο της Κορίνθου.

Για ποιόν λόγο άραγε έγινε αυτή η διόρθωση; Δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της απελπιστικής κατάστασης του Κέντρου Προσφύγων του Λαυρίου ή συζητήθηκε και για κάποιους λόγους αφαιρέθηκε η σχετική αναφορά;

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στο Κέντρο του Λαυρίου.

Διαβάστε εδώ την ορθή επανάληψη χωρίς την αναφορά στο Κέντρο του Λαυρίου.

http://www.notioanatolika.gr