Π. Φιλίππου: “Ο Σγουρός προσπαθεί να οικειοποιηθεί το ΕΣΠΑ” και η απάντηση του Σγουρού

Για προσπάθεια οικειοποίησης όλου του ΕΣΠΑ, με τις συνεχείς δημοσιεύσεις έργων κατά περιφερειακή ενότητα, εγκαλεί ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου τον Γ. Σγουρό:

“Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός με τους καταλόγους έργων των δήμων της Ανατολικής Αττικής που δημοσιεύει επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλη την επταετία (2007 – 2013) που λειτούργησε το ΕΣΠΑ”, τονίζει στην “Αυγή” ο Πέτρος Φιλίππου, προσθέτοντας: “Επί της ουσίας όμως, τον κ. Σγουρό αφορούν έργα που εντάχθηκαν από τον Ιούλιο του 2011 έως σήμερα, δηλαδή μια τριετία μόνο, καθώς από το 2007 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι εντάξεις γίνονταν από τους διορισμένους περιφερειάρχες, δηλαδή πριν αναλάβουν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ οι αιρετοί περιφερειάρχες και ήδη τα περισσότερα έργα που αναφέρει ο κ. Σγουρός είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα προτού αναλάβει. Για παράδειγμα, στον Δήμο Σαρωνικού όπου ήμουν δήμαρχος, τα περισσότερα έργα είχαν ενταχθεί πριν αναλάβει ο κ. Σγουρός τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, ενώ στον Δήμο Λαυρεωτικής το σύνολο των έργων είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις και μόνο ένα έργο 3,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκε από τη θητεία Σγουρού”.

Η.Β.

http://www.avgi.gr


Απάντηση Σγουρού στον Πέτρο Φιλίππου

Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου στην Αυγή στις 7/8/14 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση…

 «Είναι γνωστό σε όλους ότι η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής την 1/7/2012, δηλαδή λίγο μόνο χρόνο πριν από τη συμβατική λήξη του προγράμματος και ενώ αυτό είχε απορρόφηση ποσό που μόλις άγγιζε το 14%.

Κληθήκαμε δηλαδή να δώσουμε το φιλί της ζωής σε ένα μισοπεθαμένο πρόγραμμα και να διασώσουμε πόρους εκατομμυρίων ευρώ που θα έχανε η χώρα αν δεν υλοποιούσε τα έργα που είχαν προγραμματιστεί.

Το έργο αυτό το φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, όπως κατ΄ επανάληψη αναγνώρισαν ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Χαν, ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, οι ίδιοι οι κ.κ. Δήμαρχοι, για τα έργα της περιοχής τους.
Σήμερα παραδίδουμε ένα πρόγραμμα με απορρόφηση στο 82% και πλήρως διασφαλισμένη την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Η δήλωση επομένως του κ. Φιλίππου ότι επιχειρώ να οικειοποιηθώ το πρόγραμμα είναι κάτι χειρότερο από ατυχής.

Διαψεύδει τον εαυτό του ο κ. Φιλίππου και αυτό προκύπτει αβίαστα από ομιλίες, δελτίο τύπου και φωτογραφίες από επισκέψεις μου μαζί του σε έργα στο Δήμο Σαρωνικού.

Σε κάθε περίπτωση το κριτήριο δεν μπορεί να είναι η μέσω διαπλεκόμενων σχέσεων διακήρυξη εντάξεως έργων αλλά η υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων με διαφάνεια και πληρότητα.
Όμως ακόμα και αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού το συντριπτικό μέρος των πιστώσεων που διατέθηκαν στο Δήμο Σαρωνικού αφορούν σε έργα που εντάχθηκαν με απόφαση της αιρετής Περιφέρειας Αττικής και υπογραφή Γιάννη Σγουρού.
Εμείς αυτό κάναμε και αυτό πέτυχαμε. Να γίνουν όσο περισσότερα έργα ήταν δυνατό και χωρίς να φοράμε κομματικές παρωπίδες στην επιλογή μας.

Ασκώντας διοίκηση ως Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Φιλίππου από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχει τη δυνατότητα να δει πόσα έργα θα μπορέσει να εντάξει και να υλοποιήσει στο Δήμο του και την Ανατολική Αττική.

Τότε ίσως να καταλάβει πόσο μικρόψυχη είναι η προσπάθειά του να επιτίθεται ψευδόμενος εν γνώσει του και αυτοαναιρούμενος.
Αιδώς Αργείοι.»

Υ.Γ.
Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω ομιλία, δελτίο τύπου από επισκέψεις μου σε έργα στο Δήμο Σαρωνικού μαζί με τον κ. Φιλίππου καθώς και φωτογραφίες, που, ως γνωστό, αξίζουν όσο 1000 λέξεις…

sgouros-filippou2

sgouros-filippou3

sgouros-filippou4

 

Αρέσει σε %d bloggers: