Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αγρίνιο: Ηλιακό τρίκυκλο μπορεί να διανύσει μέχρι και 30 χιλιόμετρα! (Video)

Πρόκειται για ένα μέσο μοναδικής οικολογικής μετακίνησης με ελάχιστο κόστος, και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την ουσιαστική και αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Αγρινίου, χωρίς πολλές φορές την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποστήριξη, αφού όλο το εγχείρημα βασίστηκε σε εθελοντική, ομαδική δουλειά με περιορισμένους πόρους χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου για ερευνητικές δαπάνες.

Κεντρική ιδέα των ερευνητικών δράσεων του Πανεπιστημίου, όπως αναφέρει το cityvoice είναι η ενίσχυση της ζήτησης για νέες τεχνολογικές γνώσεις αλλά και η προώθηση της καινοτομίας προιόντων και υπηρεσιών που αφορούν την αναπτυξη της οικονομίας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Άλλωστε στην χώρα μας καινοτομία και εφευρετικότητα είναι δύο τομείς που δεν περνούν κρίση, και το αποδεικνύει περίτρανα η προσπάθεια του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αγρινίου.

Το ηλιακό τρίκυκλο κατασκευάστηκε στο Αγρίνιο από φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, και όπως εξηγεί ο αν.καθηγητής του Τμήματος κ.Φραγκίσκος Κουτελιέρης πρόκειται για την δεύτερη διπλωματική που δίνεται στους φοιτητές του εν λόγω τμήματος.Η πρώτη ιδέα ξεκίνησε να υλοποιείται το 2011 με την πρώτη έκδοση να κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2012,ενώ η δεύτερη βελτιωμένη έκδοση κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης του Αγρινίου σήμερα.

Οι ίδιοι δηλώνουν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα του project που ανέλαβαν, το οποίο αποτελεί και κίνητρο για τον επόμενο ερευνητικό στόχο…

Λειτουργικά χαρακτηριστικά:

Μέγιστη Ταχύτητα: ~ 30 χλμ την ώρα
Εμβέλεια (κινητήρας μόνο): ~ 32 χλμ (εντός πόλεως), περίπου 40 χλμ (αυτοκινητόδρομος)
Φρένα: ηλεκτρικά (μπροστά), δισκόφρενα 2X (πίσω)
Ισχύς κινητήρα: 500 W @ 24 V
Τύπος φ/β: 90 W @ 36V
Επιπλέον χαρακτηριστικά: όπισθεν, διπλός έλεγχος της διαθέσιμης ενέργειας.

Δείτε το ρεπορτάζ του cityVoice

http://www.kontranews.gr