Ποιες οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης Περιφέρειας Αττικής

Η αλλαγή του προτύπου διακυβέρνησης και η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες που θέτει η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής» η περιφερειάρχης επισημαίνει πως το μοντέλο της «Δύναμης Ζωής» βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που έχει η κυβέρνηση Σαμαρά για την Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής, η κ. Δούρου, σημείωσε ότι είναι δύο πράγματα πρέπει να προωθηθούν παράλληλα. «Πρώτον, η αλλαγή του προτύπου διακυβέρνησης, στην κατεύθυνση περισσότερης δημοκρατίας, συμμετοχής, κοινωνικού ελέγχου, με τους πολίτες συμμέτοχους στην προσπάθεια αυτή. Και δεύτερον, η αντιμετώπιση της καλπάζουσας ανθρωπιστικής κρίσης, με την ανεργία και ιδιαίτερα την ανεργία των νέων στα ύψη, εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που κατακερματίζουν τον κοινωνικό ιστό, υπονομεύοντας τις όποιες υποδομές παιδείας και υγείας. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε τα σοβαρά προβλήματα της νέας φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων, των αντιπλημμυρικών έργων, της αντιμετώπισης της τσιμεντοποίησης στο όνομα μιας στρεβλής «ανάπτυξης»», πρόσθεσε.

Σε ερώτησή που δέχθηκε σχετικά με την πρόσφατη τελετή ορκομωσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου, έκανε λόγο για μια «τελετή ρήξης με ό,τι εθιμοτυπικό γινόταν ως σήμερα. Μια τελετή που αποτύπωσε τη βούλησή μας να κάνουμε μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής, ξεκινώντας από έναν συμβολικό χώρο, από μια υποβαθμισμένη περιοχή, που για χρόνια είχε καταταχθεί στις β” κατηγορίας. Και ήταν μια πρωτοβουλία που φάνηκε ότι την αγκάλιασαν οι πολίτες, οι οποίοι γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια».

«Βέβαια, αυτή δεν ήταν παρά η αρχή, ένα μικρό πρώτο βήμα, που δεικνύει τις επόμενες κατευθύνσεις. Με δημοκρατία, διάλογο, συμμετοχή, ανοικτές διαδικασίες, η Περιφέρεια Αττικής θα πάρει τον δρόμο της εξωστρέφειας. Θα ανοίξει στους πολίτες που μέχρι σήμερα αγνοούσαν την ύπαρξη και τον ρόλο τους εξαιτίας της πολιτικής της απερχόμενης αρχής», συμπλήρωσε.

http://www.aftodioikisi.gr/

Αρέσει σε %d bloggers: