Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής

Ενώπιον πλήθους δημοτών που γέμισαν ασφυκτικά το κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Αυγούστου 2014, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και των Δημοτικών Συμβούλων.

Την τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος συνεχάρη το Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά για την εκλογή του στο Δημοτικό αξίωμα και απεύθυνε τις ευχές του στους εκλεγμένους.

Την τελετή ορκωμοσίας  τίμησαν με την παρουσία τους   οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Γεώργιος Βλάχος, Νάσος Αθανασίου, Γεώργιος Πάντζας, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Οικονόμου, Αλέξης Μητρόπουλος, Άννα Καραμανλή, , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος   Σκουρολιάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Γιάννης Δημόπουλος, Δημοσθένης Μπαρούτας, Ζαχαρίας Πελέκης, Νάσος Αναγνωστόπουλος, Ευάγγελος Καραμολέγκος, Ματίνα Πανταζή, Πάρης Ευαγγελίου, όπως επίσης και οι  Δήμαρχοι Περιφέρειας Αττικής  κ.κ., Σαρωνικού Γεώργιος Σοφρώνης,  Ραφήνας – Πικερμίου κ.Πιστικίδης Βασίλης, Δήμαρχος  Αχαρνών Κασσαβός  Γιάννης, Γιώργος Πατούλης Δημάρχος Αμαρουσίουο, τέως Δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου,  Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο τέως Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νικόλαος Τουμπακίδης, ο τέως Δήμαρχος Αναβύσσου Σάββας Γκέραλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι και Μέλη Φορέων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής  καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κατά την είσοδο του στο Αμφιθέατρο του  ΕΠΑΛ Λαυρίου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Η ορκωμοσία διεξήχθη  σύμφωνα με το τελετουργικό της, της οποίας υπεύθυνος  ήταν ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Σπύρος Μητρογιάννης.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής συνοδεία με τους ιερείς της περιοχής τέλεσαν το θρησκευτικό μέρος της ορκωμοσίας, στην οποία ορκίστηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βελετάκου Ευαγγελία, Κρητικός Σταύρος, Γκικαράκη Μαρία, Τσίκλος Παναγιώτης, Συρίγος Ιωάννης, Κουλουβράκη Ιωάννα, Δράκος Δημήτριος, Αποστολίδης Ιωάννης, Μαθιουδάκης Μιχαήλ, Σίνη Ευφροσύνη, Αντωνίου Αναστάσιος, Λουκάς Δημήτριος, Τριανταφυλλίδου Σοφία, Στουραΐτης Ηλίας, Αδάμης Ιωάννης, Λινάρδου Σοφία, Λεβαντής Κωνσταντίνος, Αντωνίου Νικόλαος, Πρίφτη Χαρίκλεια, Παρασκευής Ιωάννης, Στάμου Νικόλαος, Μπουκουβάλας Λάμπρος, Ελ-Αγιούμπ Ατάλλα, Κατσουνάκης Κυριάκος, Ιατρού Σταύρος, Ιατρού Σωτήριος, Παμφίλης Απόστολος, οι Σύμβουλοι  Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας κ.κ. Χολέβα Κυριακή, Μάσκουλη Σταματίνα, Μητρογιάννης Αναστάσιος, Ιατρού Νικόλαος, Σωφρόνη Ελένη, Τζάνος Ζήσιμος, Κωνσταντοπούλου Αθανασία, Αθανασίου Κωνσταντίνος, Τζίμας Χρήστος, Θηβαίου Θεοδώρα, Μολφέτας Αριστοτέλης, οι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Λαυρεωτικής κ.κ. Σπύρου Αλίκη, Ζαγουρής Χαράλαμπος, Καγιόγλου Δημήτριος, Παπαρούνης Δημήτριος, Μέντης Θεόδωρος, και οι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κ.κ. Κάϊλας Νικήτας, Σγαρδέλης Γεώργιος.

 Ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση  κ. Απόστολος Παμφίλης και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας κ. Μολφέτας Αριστοτέλης μέλος της εν λόγω παράταξης, έδωσαν πολιτικό όρκο.

Μετά το τέλος της τελετής, χαιρετισμό απηύθυναν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση  κ. Απόστολος Παμφίλης.

 Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς,  στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την εμπιστοσύνη που εμπράκτως έδειξαν στο πρόσωπό του, υποσχέθηκε από βάθους καρδιάς ότι δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες των πολιτών που στηρίζουν τη νέα Δημοτική Αρχή και μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Κατά  την άποψη μας είναι η απαρχή μιας νέας παραγωγικής  πενταετίας προκειμένου η εντολή σας, η εμπιστοσύνη σας, να γίνουν οι οδηγοί δράσης της νέας δημοτικής αρχής. Οραματιζόμαστε με σοβαρότητα ένα δήμο όμορφο και δημιουργικό για όλους μας, σχεδιάζουμε με υπευθυνότητα ένα δήμο σύγχρονο και φιλικό προς του δημότες του. Οργανώνουμε με καινοτόμο αντίληψη μία διοίκηση αποτελεσματική αποκεντρωμένη και πλήρως αντιπροσωπευτική των δημοτικών μας ενοτήτων . Υπερασπιζόμαστε με σθένος τις δίκαιες διεκδικήσεις των συμπολιτών μας και προστατεύουμε το περιβάλλον και τα κοινωνικά μας αγαθά. Από εδώ και από την επίσημη πλέον θέση ως διοίκηση πια δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν αναγνωρίζουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής. Εφαρμόζουμε πολιτικές και δράσεις που τονώνουν την απασχόληση, ενισχύουν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που αναβαθμίζουν την θέση των πολιτών, που δίνουν την προτεραιότητα στη νεολαία”.

Οι άξονες που συνθέτουν την πολιτική της Διοίκησης του Δημάρχου Λαυρεωτικής για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι :

  • Ο υπεύθυνος προγραμματισμός  και σχεδιασμός.
  • Η δημιουργία Δικτύου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με δράσεις για ισχυρή αγορά εργασίας, δημοτικού κόμβου Δημοτικής Αλληλεγγύης με τη σύσταση κοινωνικού παντοπωλείου ώστε να υπάρξει ανακούφιση και στήριξη των ευπαθών ομάδων.
  • Η διαφάνεια στην διαχείριση  των οικονομικών του Δήμου.
  • Η αξιοποίηση θεσμοθετημένων πόρων από το ΕΣΠΑ, από το σύμφωνο Εταιρικής ευθύνης και από τα γενικά και ειδικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ο  Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς , κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή χρωστά μόνο στους πολίτες και μόνο  ενωμένοι όλοι μαζί μπορούν να δώσουν τη μάχη της ανάπτυξης και της προόδου, αφού πιστεύει ότι το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής για πολιτική συνεργασία και ισοτιμία πρέπει να είναι για  όλους τους  Συμβούλους της μειοψηφίας, για τους μη εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, για τους  φορείς και τους    συλλόγους και όλους τους πολίτες, με μοναδικό  αποτέλεσμα την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Λαυρεωτικής.

          Μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής  ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  δέχτηκαν συγχαρητήρια και ευχές για τη νέα  θητεία του νεοεκλεγέντος συμβουλίου,  από  τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα υποδοχής του ΕΠΑΛ Λαυρίου.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

orkomosia-dhmarxou-lavreotikis16

orkomosia-dhmarxou-lavreotikis13

orkomosia-dhmarxou-lavreotikis15

orkomosia-dhmarxou-lavreotikis11

orkomosia-dhmarxou-lavreotikis12

orkomosia-dhmarxou-lavreotikis14


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

%d