Ο προαστιακός πάει…. Λαύριο! (Ουαου!!!!!)

(σχολιάζει η  Μ.Κ.)

Μετά από 11 χρόνια οι υπεύθυνοι εδέησαν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν απάντηση σε ένα φλέγον ερώτημα…

Να φτάσει ο προαστιακός μέχρι το Λαύριο ‘η είναι πολύ basse classe οι περιοχές απ’το Κορωπί και κάτω για να εξυπηρετηθούν;;;;

Και ναι! Η απάντηση ήταν θετική. Το έργο θα γίνει!!!

Αφού, μετά από πολλές σκέψεις, διαπιστώθηκε πως οι κάτοικοι των Μεσογείων έχουν περάσει, εδώ και χρόνια, το στάδιο του Homo Sapiens και είναι άξιοι πια, να βιώσουν την μαγεία της μεταφοράς που προσφέρει η ΤΡΕΝ-ΩΙΜΕ!!!

Η μελέτη δε, υπόσχεται πως όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού υπάρχει η υποδομή!

Τουτέστιν, θα αξιοποιηθούν εκ νέου οι γραμμές του “καρβουνιάρη” που συνέδεε την Αθήνα με το Λαύριο το 1924!!!!

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν πως τα ξύλα στις ράγες, έχουν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση (ως απολιθώματα προφανώς) και τα σίδερα, μπορεί να έχουν λίγη σκουριά αλλά με ένα χέρι μίνιο, θα γίνουν σαν καινούργια!!!!

Επίσης, κάποια βαγόνια που υπάρχουν σαν αξιοθέατα στο Μαρκόπουλο, θα δώσουν μια πιο παραδοσιακή πινελιά, γι’ αυτό και θα ενταχθούν στο συρμό.

Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα. Όπως τι θα γίνει με την ταβέρνα στα Καλύβια, της οποίας τα τραπεζοκαθίσματα βρίσκονται πάνω σε ένα κομμάτι της γραμμής, αλλά και στο Λαύριο όπου ο τερματικός σταθμός βρίσκεται στη θέση που τώρα είναι ταχυφαγείο γνωστής αλυσίδας.

Μολονότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα τα ερωτήματα, οι ειδικοί καθησυχάζουν λέγοντας, πως η στάση στα Καλύβια θα γίνει κανονικά! Απλώς, θα πρέπει να σκάψουν λίγο παραπάνω για βρεθούν οι γραμμές. Και ως αντιστάθμισμα των τραπεζοκαθισμάτων που θα μετακινηθούν, οι σερβιτόροι θα περνούν από τα ανοιχτά παράθυρα του συρμού, με πιατέλες γεμάτες ”χοντρό” και θα φωνάζουν στους πεινασμένους ταξιδιώτες :”Χοντρόοοό, εδώ το καλό χοντρόοοό!!!!!

Αυτό σημαίνει ιδιαίτερο όφελος για την ταβέρνα, καθώς θα γίνει κάτι σαν το Λιανοκλάδι.

Όσον άφορα στο Λαύριο, ο τερματικός σταθμός θα γίνει υπόγειος, και κυλιόμενες σκάλες θα σε βγάζουν κατευθείαν εκεί που παραγγέλνεις τις σαντουιτσάρες, για να μην χάνεις και χρόνο!!!!
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2132!!!

(Ίσως τότε βέβαια να έχει βρεθεί ο τρόπος διακτινισμού, αλλά σημασία έχει η πρόθεση, σωστά;)

Μ.Κ.
http://sarwnikos.wordpress.com/

Αρέσει σε %d bloggers: