Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λιμάνι Λαυρίου: Διαδικασία έκπτωσης της ΝΕΛ κίνησε το υπουργείο Ναυτιλίας

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει κινήσει από καιρό όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκπτωση της εταιρείας και μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εντός των ημερών θα υπέγραφε τη σχετική απόφαση, ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, σχολιάζοντας την απόφαση της ΝΕΛ να προχωρήσει το απόγευμα σε καταγγελία της σύμβασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου δεν τηρήσουν τις συμβατικές οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έως σήμερα η θυγατρική της ΝΕΛ «Sea Link Ferries» δεν έχει εκτελέσει με πλοίο της, αδικαιολόγητα από τις 11 Ιουνίου, το δρομολόγιο Λαύριο – Ψαρά – Μεστά, ενώ το πλοίο «Θεόφιλος» είχε παρουσιάσει διαρκώς καθυστερήσεις στην εκτέλεση δρομολογίων το καλοκαίρι με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία επιβατών και γι αυτό το λόγο η εταιρεία είχε κληθεί σε απολογία.

Αναφορικά με τη διαδικασία πληρωμής των μισθωμάτων για τις άγονες γραμμές, τόνισαν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας εκκαθαρίζουν ταχύτατα τα προσκομισθέντα παραστατικά πληρωμών και τα προωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου, πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου).

Ανέφεραν επίσης ότι για την εκταμίευση των χρημάτων είναι απαραίτητο από πλευράς ακτοπλοϊκής εταιρείας να προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Τέλος δήλωσαν ότι καμία άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία που πραγματοποιεί δρομολόγια άγονων γραμμών δεν έχει διαμαρτυρηθεί έως σήμερα για τυχόν καθυστερήσεις στα μισθώματα των επιδοτήσεων.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της σημερινής ασκηθείσης καταγγελίας προβαίνει ταυτόχρονα σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών που αφορά τις γραμμές του βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» από την Τετάρτη 10-09-2014 να παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας διακόπτοντας τα δρομολόγιά του, μέχρι συμμόρφωσης του υπουργείου στις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία.

«Οι γνωστοί άγνωστοι κύκλοι του υπουργείου αντί να σχολιάζουνε καλό θα είναι να επηρεάσουν τους αρμοδίους ώστε να μην εκτελούνται μερικώς οι συμβάσεις των άγονων γραμμών και ειδικότερα με τη ΝΕΛ καθώς όπως ομολογούν οι άλλες εταιρείες δεν έχουν προβλήματα» τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της διοίκησης της ΝΕΛ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την κίνηση διαδικασίας για έκπτωση της εταιρείας.

Η απάντηση της ΝΕΛ 

«Οι γνωστοί άγνωστοι κύκλοι του υπουργείου αντί να σχολιάζουν καλό θα είναι να επηρεάσουν τους αρμοδίους ώστε να μην εκτελούνται μερικώς οι συμβάσεις των άγονων γραμμών και ειδικότερα με τη ΝΕΛ καθώς όπως ομολογούν οι άλλες εταιρείες δεν έχουν προβλήματα» τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της διοίκησης της ΝΕΛ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την κίνηση διαδικασίας για έκπτωση της εταιρείας.

http://www.tanea.gr

%d