Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φόβος και τρόμος για τους τζιχαντιστές οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους θα στερηθούν τον παράδεισο με τις παρθένες αν πέσουν από πυρά γυναικών

Ούτε οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ούτε ο γαλλικός στρατός αποτελούν τον υπ’αριθμόν ένα μεγαλύτερο φόβο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό που τρέμουν περισσότερο από καθετί είναι να χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα, καθώς αυτό θα τους στερήσει τον παράδεισο με τις 72 παρθένες που ονειρεύονται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph οι εξτρεμιστές γνωρίζουν πως η… ανταμοιβή τους για τη θυσία τους θα είναι να πάνε στον παράδεισο όπου θα απολαύσουν τη μεταθανάτιο ζωή δίπλα σε πανέμορφες παρθένες, σύμφωνα με το Κοράνι.

Ωστόσο, αν χάσουν τη ζωή τους από τις «αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, αυτό το όνειρο διαλύεται αμέσως.
Με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών μαχητών, λοιπόν, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών του ΙΚ, ο κίνδυνος να… χάσουν τον παράδεισο είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους πιστεύουν πως θα πάνε στον παράδεισο αν πέσουν στη μάχη από πυρά ανδρών.

Μάλιστα, υποστήριξε στην New York Post πως οι γυναίκες Πεσμεργκά είναι ικανοποιημένες που εξαιτίας του αγώνα της έχουν σκοτωθεί πολλοί εξτρεμιστές και άλλοι τόσοι έχουν υποχωρήσει.

Στο μεταξύ, ολοένα περισσότερες είναι οι γυναίκες που εντάσσονται στους κόλπους των πολιτοφυλάκων Πεσμεργκά, στο πλευρό του ιρακινού στρατού, όπου εκπαιδεύονται να χειρίζονται όπλα, κάνουν καθημερινή προπόνηση και παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια πριν κατέβουν στη μάχη.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», είχε δηλώσει μία από τις «αμαζόνες».

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μία 27χρονη δήλωσε πως εκπαιδεύτηκε να κάνει χρήση Καλάσνικοφ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας των Γιαζιντίτων στο βόρειο Ιράκ.

Μάλιστα, δήλωσε πως οι τζιχαντιστές φοβούνται τις γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες στρατιώτες, καθώς «πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν στα χέρια γυναικών».

Σκληρά εκπαιδευμένες, αποφασισμένες και έτοιμες να υπερασπιστούν το Ιρακινό Κουρδιστάν οι γυναίκες της κουρδικής πολιτοφυλακής περνούν στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών.

Ποιες είναι οι «αμαζόνες» των Πεσμεργκά

Μπορεί η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να προκαλεί πανικό ακόμα και στη σκέψη, έπειτα από την επέλασή τους στο Ιράκ και τα αποτρόπαια εγκλήματα κατά Γιαζιντιτών, όμως, υπάρχει μία ομάδα γυναικών που αψηφά τον κίνδυνο και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των εξτρεμιστών.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες Πεσμεργκά που δρουν κατά του Ισλαμικού Κράτους στο πλευρό του ιρακινού στρατού, έχουν πολύτιμη βοήθεια από τις γυναίκες που αφήνουν τις οικογένειές τους για να βρεθούν στο πλάι των υπόλοιπων μαχητών.

Παρότι, παλαιότερα η συμμετοχή τους περιοριζόταν σε εργασίες που αφορούσαν στην περίθαλψη τραυματιών και στην παροχή υπηρεσιών σχετικά με την επικοινωνία και τη διοίκηση, πλέον έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο.

Ένοπλες, αποφασισμένες και με την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευση περνούν στην πρώτη γραμμή και ετοιμάζονται να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές.

Μάλιστα, πολλές είναι εκείνες που έχουν στην κατοχή τους πανεπιστημιακά πτυχία, ή έχουν αποφοιτήσει από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μία από αυτές, η Τσελάν Σακουάν, μιλώντας στην ιστοσελίδα Al-Monitor δήλωσε πως οι γυναίκες περνούν από εκπαίδευση με καθημερινές ασκήσεις και προπόνηση από τις έξι το πρωί, έπειτα ακολουθεί η θεωρητική, πολιτική, στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια ειδικά σεμινάρια. Σε πρακτικό επίπεδο, μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα όπλα, ενώ κάθε ομάδα ειδικεύεται σε έναν τύπο οπλισμού.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», δήλωσε η γυναίκα.