Ολόκληρα χωριά στην Ισπανία πωλούνται σε υποψήφιους «Επενδυτές» στην τιμή ενός διαμερίσματος

Ολόκληρα χωριά πωλούνται στην Ισπανία της ακραίας λιτότητας καθώς Δήμοι και τράπεζες θέλουν να τα ξεφορτωθούν εξ’ αιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης. Το Russia Today επισκέφθηκε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, το οποίο πωλείται για 280,000 ευρώ ($360,000)!

Πρόκειται για το χωριό Εσμπλάδα της Καταλονίας, μία ώρα μόλις μακριά από τη Βαρκελώνη. Ολόκληρο το χωριό πωλείται για 280 χιλιάδες ευρώ, όσο δηλαδή αξίζει ένα διαμέρισμα σε ένα αστικό κέντρο. Στην εξευτελιστική τιμή, ο δυνητικός αγοραστής  θα αποκτήσει ένα οινοποιείο, ένα μικρό εκκλησάκι και δεκατέσσερα σπίτια, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί και παραμεληθεί για πάνω από 60 χρόνια.

Όπως αναφέρει ένας μεσίτης, μέχρι στιγμής, έχουν περάσει υποψήφιοι αγοραστές, στην πλειοψηφία τους ξένοι (Ρώσοι, Αμερικανοί και Μεξικανοί).  Οι Ρώσοι που δείχνουν ενδιαφέρον αναζητούν «επενδυτικές ευκαιρίες» ή σκέφτονται να ανοίξουν μία επιχείρηση, τονίζει ο μεσίτης. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν πεθάνει ή μετοικήσει και το χωριό είχε πωληθεί σε επενδυτή που χρεοκόπησε κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Τώρα, ανήκει σε μία τράπεζα που προσπαθεί να το ξεφορτωθεί, πράγμα δύσκολο δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια χωριά στην Ισπανία

   

Επιμέλεια: Τάσος Γιαννόπουλος
http://rt.com

Αρέσει σε %d bloggers: