Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Bρετανικός Τύπος: “Σε πέντε χρόνια η Γερμανία θα χρειαστεί Μνημόνιο”

Η Γερμανία σε πέντε χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και σε θέση ανάλογη με εκείνη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που μπήκαν στο Μνημόνιο, όπως αναφέρουν τρεις οικονομολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι Γερμανός, και δυστυχώς στην καταστροφή θα οδηγήσει ολόκληρη την ευρωζώνη και μαζί με αυτήν και εμάς.

Το μέλλον του ευρώ και η ύπαρξη της ευρωζώνης απειλείται όχι από την “κακιά” Ελλάδα αλλά από την “έντιμη”  και “εργατική” Γερμανία, που με την πολιτική της οδηγεί την ΕΕ σε πραγματική οικονομική ασφυξία.
Τρεις ειδικοί, μιλούν στην Telegraph, η οποία δίνει ένα νέο τρομερό χτύπημα στην άρρωστη αλλά καλά καλυπτόμενη πίσω από εμάς και τα υπόλοιπα κορόιδα της ΕΕ, γερμανική οικονομία.
Γράφει η Telegraph:
«Η Γαλλία θεωρείται ο άρρωστος της Ευρώπης, αλλά οι δυστυχίες της Γερμανίας είναι πιο βαθιές, έχουν ρίζες στο οικονομικό της δόγμα, το οποίο συνίσταται στο να αποταμιεύει κανείς μόνο για τον εαυτό του και όλα αυτά συνδιασμένα με την καταστρεπτική ψυχολογία της γήρανσης του πληθυσμού» καταγγέλλει το βρεατανικό ΜΜΕ, στην ιντερνετική του μορφή.
Για να επιτεθεί στη Γερμανία, η εφημερίδα απευθύνθηκε στον διευθυντή του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας. Ο  Marcel Fratzscher, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο  Die Deutschland-Illusion -«Η ψευδαίσθηση της Γερμανίας».
«Αυτό το βιβλίο είναι ένα πύρινο κατηγορώ εναντίον του οικονομικού φετιχισμού του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εκφράζει την απογοήτευση μιας χώρας «η οποία ζει με τις δάφνες της», φυλακισμένη στην «κοινά αποδεκτή αλλά λανθασμένη ιδέα»ότι η οικονομία μιας χώρας σχεδιάζεται όπως ο προϋπολογισμός μιας οικογένειας. Η Γερμανία καθησυχάζεται από τις κολακείες διαφόρων γειτονικών κρατών οι οποίοι σπανίως κοιτάζουν κάτω από το καπώ της γερμανικής μηχανής» αναφέρει η Telegraph για το εν λόγω βιβλίο.
Και αφού αναφέρει κάποιους αρνητικούς δείκτες για την γερμανική οικονομία, η βρετανική εφημερίδα συνεχίζει:
«Εδώ και δεκαετίες συνεχίζονται τα λάθη στην άσκηση δημόσιας πολιτικής. Οι φόροι και οι κοινωνικές δομές έχουν προκαλέσει μείωση των γεννήσεων. Η έλλειψη επενδύσεων επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Σε πέντε χρόνια από σήμερα, όλοι θα έχουν αντιληφθεί ότι η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, τότε, δεν θα αποτελεί πλέον λύση».

Και καταλήγει:
«Σε δέκα χρόνια από σήμερα, η Γαλλία θα είναι η κυρίαρχη δύναμη της Ευρώπης».
Ας σημειωθεί ότι ήδη η γερμανική οικονομία βρίσκεται στο στόχαστρο τεσσάρων οικονομικών ινστιτούτων, τα οποία ζωγραφίζουν με μελανά χρώματα την κατάσταση.
Όπως έχουμε ξαναπεί πρόκειται για οικονομικό ναζισμό. Μια μονολιθική οικονομική φιλοσοφία που για να επιβιώσει η Γερμανία και να μείνει ζωντανός ο ζωτικός οικονομικός της χώρος, πρέπει να πεθάνουν όλοι οι άλλοι. Στην ουσία πτωχοποιώντας την Ελλάδα, ανάγκασε τα καλύτερα μυαλά μας να φύγουν από την χώρα με κατεύθυνση το Βερολίνο. Η Γερμανία γνωρίζει ότι δημογραφικά πεθαίνει και προσπαθεί να το καλύψει κλέβοντας από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Και πέτυχε αυτή η ναζιστική συμπεριφορά με το ευρω αντί για τανκς, με τον Α.Σαμαρά στην Ελλάδα αντί για τον Τσολάκογλου, τον Σαρκοζί και τον Ολάν στη Γαλλία, αντί για τον Πετέν, κλπ κλπ.
Η Γαλλία έχει εισέλθει σε μία εντελώς παρακμιακή διελκυστίνδα, η Ιταλία ζει επειδή είναι “πολύ μεγάλη για να πεθάνει” αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, η Ισπανία επιβιώνει όπως και η Ελλάδα με την Πορτογαλία με το “σωληνάκι”, η Φινλανδία καταρρέει οικονομικά, η Ολλανδία πάει για εσωτερικό μνημόνιο και ηδη πολλοί βαζουν στοίχημα για το αν θα καταρρεύσει πρώτα η ευρωζώνη ή η ΕΕ.
Οι ευρωπαϊκές αγορές μοιάζουν να έχουν στεγνώσει από ρευστότητα. Με την ευρωπαϊκή περιφέρεια να έχει παραλύσει και το κέντρο να πασχίζει να υιοθετήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η ΕΚΤ αποτελεί το μοναδικό ευρωπαϊκό χαρτί για την ανάκαμψη, κοινώς να τυπωθεί νέο χρήμα. Η Γερμανία κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να μετατρέψει όλη την ΕΕ σε μια μεγάλη χρεοκοπημένη φούσκα, για να σωθεί η ίδια. Κρατάει αιχμάλωτους όλους τους πολίτες της Ευρώπης με σκοπό να επιβιώσει από το “αίμα” τους, δηλαδή τα ευρωπαϊκά νιάτα.
Η Γερμανία είναι φανερό ότι οδηγεί την ΕΕ σε πλήρη αφανισμό. Κατευθύνεται στον οικονομικό γκρεμό και μαζί της παίρνει και τους υπόλοιπους. Εάν οι Ευρωπαίοι δεν αντιδράσουν, η Ευρωζώνη θα διαλυθεί με υπαιτιότητα αυτών που την έφτιαξαν. Η ΕΕ δημιουργήθηκε με προοπτική να αποτελεί τον ζωτικό χώρο της Γερμανίας, αυτά τα περί Ευρώπης των Εθνών ήταν το “χρύσωμα” στο χάπι που κατάπιαν οι Ευρωπαίοι με πρώτους απ’όλους τους Έλληνες πολίτες που ονειρευόντουσαν μια μονιμη και μαγεμένη ευημερία.
Το όνειρο έγινε εφιάλτης και για να σωθούμε χρειάζονται ριζικές στρατηγικές επιλογές αλλά ποιος θα τις κάνει; Σίγουρα όχι το σημερινό υποτακτικό και κοντόφθαλμο πολιτικό σύστημα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρέσει σε %d bloggers: