Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Δίκτυο Συνεργαζόμενων Ιατρών από τα κέντρα υγείας

Ένα ευρύ Δίκτυο Συνεργαζόμενων γιατρών ,οργανώνουν τα  Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία , των Δήμων, με στόχο την προώθηση  της Προληπτικής Ιατρικής σε όλους τους πολίτες.

Για πρώτη φορά Δήμοι και γιατροί  θα συνεργασθούν με τρόπο ολοκληρωμένο και με κεντρικό σχεδιασμό για το σκοπό αυτό.

 Μάλιστα αυτό θα επιτευχθεί χωρίς  τη δημιουργία άλλων δομών υγείας αλλά πρόκειται να ενισχυθούν και να αξιοποιηθούν οι  υπάρχουσες δημόσιες  και ιδιωτικές πρωτοβάθμιες δομές υγείας. (Περιφερειακά Ιατρεία , Κέντρα Υγείας , Ιδιωτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια κλπ).

Τα ΚΕΠ Υγείας καλούν όλους τους Δημόσιους Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας και  τους ιδιώτες Ιατρούς να ενταχθούν και να στηρίξουν τη προσπάθεια αυτή, η οποία θα συμβάλλει στην πρώιμη διάγνωση, σοβαρών ασθενειών και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης .

Παράλληλα πρόκειται για μια υγιή αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών υγείας στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, η οποία θα οδηγήσει σε  μείωση της ζήτησης σε νοσοκομειακό επίπεδο, όπου οι επιπτώσεις στην υγεία είναι βαρύτερες και το κόστος αυξάνεται υπέρμετρα.

Τα  ΚΕΠ Υγείας είναι ένας  θεσμός των Δήμων που επιδιώκει την άμεση επαφή με τους πολίτες, προκειμένου να τους ενημερώνει και να τους υπενθυμίζει να προσέχουν την υγεία τους και να πηγαίνουν στο γιατρό τους , ώστε να κάνουν στοχευμένα τις απαραίτητες εξετάσεις, που αντιστοιχούν στο νόσημα, που πρέπει να διερευνήσουν ανάλογα με την ομάδα κινδύνου που ανήκουν.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα  πρόκειται να σχεδιαστούν μεγάλες καμπάνιες και εκστρατείες ενημέρωσης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι  πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να προσέλθουν για ιατρικό έλεγχο.