Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
Lavriaki.gr
Περιφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Αττικής: Το μεγάλο πολιτικό δίλημμα του Πέτρου Φιλίππου!

Σε ένα πολύ μεγάλο πολιτικό, προσωπικό, δίλημμα καλείται να απαντήσει μέχρι την Κυριακή ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Την ημέρα εκείνη (14η Δεκεμβρίου), όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr, λήγει το περιθώριο που έχει για να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Με βάση τη νομοθεσία για να μην υπάρξει ασυμβίβαστο εάν κάποιος εκλεγεί βουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί από θέση που κατέχει 18 μήνες πριν από την ορισμένη συνταγματικά ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές είχαν διεξαχθεί στον Ιούνιο του 2012, οι επόμενες θα γίνουν τον Ιούνιο του 2016, ανεξαρτήτως εάν οι πολιτικές συνθήκες απαιτήσουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Γι’ αυτό και η 14η Δεκεμβρίου θεωρείται η ημερομηνία κλειδί για όσους επιθυμούν να κατέλθουν υποψήφιοι όποτε και αν στηθούν κάλπες.

Τι θα πράξει λοιπόν ο κ. Φιλίππου; Θα παραιτηθεί ή θα παραμείνει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη χάνοντας όμως μια μοναδική ευκαιρία να περάσει τη μεγάλη πόρτα του Εθνικού Κοινοβουλίου;

Βέβαια υπάρχει και ένα… κενό του νόμου που ενδεχομένως να έχει στο μυαλό του και να εκμεταλλευθεί ο αντιπεριφερειάρχης.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν διπλές πρόωρες εκλογές. Έστω κι αν οι δεύτερες διεξαχθούν με λίστα ίσως υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει σε αυτές.

Όπου βέβαια ανοίγουν νέα κεφάλαια σχετικά με ενδεχόμενες αντιδράσεις αλλά σίγουρα αυτό, τώρα, έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

http://www.notioanatolika.gr

ΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΥΠΕΡΠΡΟΦΟΡΑ!
Καναπές-Διπλό Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο Ελληνικής κατασκευής με ταμπουρέ, στο χρώμα της επιλογής σας!
Από 920€ μόνο 570€ !!!
(Η προσφορά ισχύει για ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ)
——————————-
ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΛΑΥΡΙΟ