“Ελεύθερες Πόλεις”: Ανακοίνωση για το Δημοτικό συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2014

Δύο μόλις θέματα και μια ερώτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αρκετά για να αναδείξουν τις επιζήμιες προθέσεις και τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης του κ. Λουκά, αλλά και την αλλαγή πλεύσης (ειλικρινούς ελπίζουμε) του κ. Λεβαντή.

Μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Σταύρου Ιατρού ο κ. Λουκάς παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόθεση το γραφείο του Κτηματολογίου στην Κερατέα (πάνω πλατεία) να κλείσει και να μεταφερθεί στην Ανάβυσσο!!! Μία υπηρεσία που με αγώνα και πολλές δυσκολίες η δική μας δημοτική αρχή το 2008 έφερε στην πόλη μας και όχι μόνο εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας, αλλά δίνει πνοή σε μία γειτονιά που την έχει ανάγκη (μαζί με το ΚΕΠ), ο κ. Λουκάς προτίθεται να την κλείσει. Και αποτελεί πρόθεση δική του και μόνο αφού ουδέποτε διαβουλεύτηκε ακόμα και με τους δικούς του συμβούλους, όπως επίσης, καμία αναφορά δεν έγινε στις πρόσφατες επικοινωνιακές «ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις» σε Λαύριο και Κερατέα. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λουκά συνεννόηση έχει υπάρξει με τον κ. Σωφρόνη (δήμαρχο Σαρωνικού) και την Κτηματολόγιο Α.Ε. Αποτελεί φθηνή δικαιολογία η εξοικονόμηση του ενοικίου. Οικονομία μπορεί να κάνει με άλλους τρόπους ο κ. Λουκάς. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος! Ο άνθρωπος που έστειλε ΜΑΤ και εργολάβους στην Κερατέα!!!

Στη συζήτηση που αφορούσε την ανάθεση μελετών και τρόπων διαχείρισης απορριμμάτων σύμφωνα με το νόμο 4042/2012 στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά και με έμφαση από τον κ. Λεβαντή, πως η πρόταση Φοβόλες έχει πάψει να υφίσταται οριστικά και πως «δεν δίνουμε ούτε ένα μέτρο από το Οβριόκαστρο και τις Φοβόλες».

Σε αναφορά για τις δυσκολίες που έχει φέρει ο «Καλλικράτης», που πρώτα οι «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ», από το 2012, είχαμε τονίσει τα προβλήματα στην εφαρμογή του, βρίσκουμε επιτέλους συμπαραστάτες. Για πρώτη φορά ο κ. Λεβαντής παραδέχτηκε τη δυσλειτουργία του «Καλλικράτη» και της συνένωσης Κερατέας, Λαυρίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό σύντομα και από άλλους και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος ώστε οι πόλεις μας, οι καλά οργανωμένες προ «Καλλικράτη» υπηρεσίες μας και οι κάτοικοι να μην διαλυθούν ολοκληρωτικά.

Επίσης, ο Σωτήρης Ιατρού, ως το μόνο αιρετό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤΗΛ από την Δημοτική Ενότητα Κερατέας, επισήμανε στον κ. Λουκά σκέψη που είχε διατυπωθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤΗΛ για μεταφορά λυμάτων του Σαρωνικού μέσω δικτύου στην εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού του Λαυρίου (ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή της Κερατέας). Σε ερώτηση προς τον κ. Λουκά αν υπάρχει τέτοια πρόθεση η απάντηση του ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ, απάντηση που δίνει τέλος στα όποια σενάρια και προθέσεις εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού και άλλων κύκλων σε αυτό το θέμα και αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική θέση και δημόσια δέσμευση από πλευράς του δημάρχου.

Όσον αφορά το μεγάλο θέμα της παραχώρησης του δικτύου ύδρευσης της Κερατέας στη ΔΕΥΑΤΗΛ ο κ. Λουκάς, με την συνηγορία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,παρερμήνευσε σκόπιμα το νόμο με αποτέλεσμα την παραπλάνηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του, οι οποίοι και ψήφισαν την πρότασή του. Ουδέποτε προώθησε το θέμα στα Τοπικά Συμβούλια Κερατέας, Λαυρίου και Αγ. Κωνσταντίνου, ως όφειλε. Σύσσωμοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν την πρόταση της παράταξής μας, όπως διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της κ. Σταύρο Ιατρού, να συνεχίσει η ΔΕΥΑΤΗΛ να λειτουργεί με το σημερινό καθεστώς, με την προσθήκη του δικτύου του Αγίου Κωνσταντίνου και το δίκτυο της Κερατέας να διαχειρίζεται η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Η παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» δεν αναλώνεται σε καταγγελίες για την δημιουργία εντυπώσεων. Έχουμε αποδείξει πως στα μεγάλα και κρίσιμα θέματα του τόπου μας η ορθότητα των προτάσεων και των θέσεων μας, αργά ή γρήγορα,  επαληθεύεται.

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οφείλει να σταθεί η αφορμή για την έναρξη ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ όλων των παρατάξεων με όρους κοινής λογικής και όχι στείρας αντιπαράθεσης, που δεν οδηγεί πουθενά.

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά που έρχεται.

ΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΥΠΕΡΠΡΟΦΟΡΑ!
Καναπές-Διπλό Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο Ελληνικής κατασκευής με ταμπουρέ, στο χρώμα της επιλογής σας!
Από 920€ μόνο 570€ !!!
(Η προσφορά ισχύει για ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ)
——————————-
ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΛΑΥΡΙΟ
http://www.epiplageorgiou.gr

Αρέσει σε %d bloggers: