Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου: Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2015 (video-photos)

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015.
Ο πανέμορφος χώρος του εντευκτηρίου του συλλόγου γέμισε από κόσμο μέσα και έξω.

Νέοι κυνηγοί, τα άτομα της ομάδας πυρασφάλειας, οι παλαίμαχοι κυνηγοί καθώς και πάρα πολλοί φίλοι ήταν σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, οι αντιδήμαρχοι κα. Ιωάννα Κουλουμβράκη, κ. Παναγιώτης Τσίκλος , κ. Ιωάννης Αδάμης και ο κ. Ηλίας Στουραίτης. Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κα. Ευαγγελία Βελετάκου και ο κ. Μιχαήλ Μαθιουδάκης. Η πρόεδρος του Δ.Σ Λαυρεωτικής κα. Μαρία Γκικαράκη. Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ» κ. Αντώνης Μακρυωνίτης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ κ. Σταύρος Κρητικός. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αποστολίδης και κα. Τριανταφυλλίδη Σόνια. Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λαυρίου κα. Αλίκη Σπύρου. Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κερατέας κα. Χολέβα Κυριακή. Οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Χάρης Ζαγουρής,ο κ. Δημήτριος Καγιόγλου και ο κ. Γεώργιος Σγαρδέλης.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ. Χαράλαμπος Χιώνης. Ο διοικητής του τμήματος αλλοδαπών Λαυρίου κ. Ελευθέριος Καρασαββίδης και ο υποδιοικητής Μανώλης Μπίστας. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λαυρίου κ. Κονσολάκης.
Από την Δ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος εκπροσώπησε ο κ. Σταθόπουλος Νικόλαος.
Οι εκπρόσωποι από τους πολιτιστικούς συλλόγους : απο τον πανθεσσαλικό ο κ. Παπανδρέου και κ. Σιαμίδης, απο τον σύλλογο Μακεδόνων ο κ. Ζιώγας, από τον σύλλογο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών ο κ. Δεληγιάννης, από τον σύλλογο Ποντίων ο κ.Σιαμίδης, από τον σύλλογο Πελοπονησίων ο κ. Αντωνόπουλος, από τον σύλλογο Θηραίων ο κ. Φίτρος.
Απο την εφήμερίδα ες Λαύριον και το σύλλογο ΣΕΔΑΛ η κα. Ρέντζου, από τους προσκόπους ο κ. Ταμπάκης, από τον αποστράτων αξιωματικών ο κ. Ξεφτέρης, από την εταιρία μελετών ο κ.Γκίκας, από τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο ο κ.Πελέκης, από την ένωση εικαστικών ΙΡΙΣ η κα. Αποστόλου, από τον σύνδεσμο αλληλεγγύης και φιλίας των λαών ο κ. Σκουλικαρίτης, από τον σύλλογο ερασιτέχνων ψαράδων Γαιγουδόμανδρας και Θορικού κ. Παππάς και κ. Πιτσικάλης.
Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ κ. Μπούρας , κ. Αντωνίου, κ. Αυγερινός και ο κ. Κότσιρας. Από την ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Αντώναρος, η κα. Μειντάνη και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Πελέκης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ματιάς ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία του είπε:
Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μια σύντομη αναδρομή του Συλλόγου μας επι ευκαιρία της βράβευσης στους παλαίμαχους κυνηγούς για να ακούσουν την πορεία του Συλλόγου μας από τους νεότερους.
– Εξασφαλίσαμε τους πόρους και συντονίσαμε την επισκευή στην περίφραξη στο Χάος που ήταν πολύ επικίνδυνη για τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά.
– Λειτουργήσαμε τον κλωβό εξοικείωσης για πέρδικες και με την λήξη του κυνηγιού θα αρχίσει η απελευθέρωση.
– Προγραμματίζουμε την επέκταση του κλωβού, κατασκευάζουμε φορητά κλουβιά μεγάλων διαστάσεων για να είναι πετυχημένος ο εγκλιματισμός των πουλιών κατά την απελευθέρωση.
– Κάναμε απελευθέρωση σε λαγούς
– Διοργανώσαμε μέχρι τώρα δύο κυνηγετικές εκδρομές.
– Περιφράξαμε επικίνδυνα πηγάδια. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την βοήθεια που μας προσφέρει βγάζοντας τους τετράποδους φίλους μας άμα τυχόν πέφτουν στα πηγάδια.
– Ήρθαμε σε συμφωνία με κτηνίατρο για να εμβολιάζονται και να τσιπάρονται οικονομικά τα σκυλάκια μας.
– Συμμετέχουμε στον καθαρισμό παραλιών.
– Προωθούμε στο μέγιστο το θέμα της Μακρονήσου.
– Με την συνεργασία της Πυροσβεστικής και του δικού μας πυροσβεστικού γεμίζουμε τις δεξαμενές.
– Προγραμματίζουμε για τον καθαρισμό της αντιπυρικής ζώνης Αγ. Βαρβάρας – Ασπρο Λιθάρι.
– Την καλοκαιρινή περίοδο επανδρώνουμε το πυροφυλάκιο στην θέση Αγ. Γεράσιμος με την καταπληκτική ομάδα πυρασφάλειας που έχουμε και με το δικό μας πυροσβεστικο.
Σήμερα θα τιμήσουμε τα άτομα αυτής της ομάδας που διαθέτουν ένα μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους για την προστασία του δάσους και γενικότερα του περιβάλλοντος.
Όπως λεω εγώ, όλοι αυτοί οι εθελοντές που δεν βαριούνται να φυλάνε κάθε χρόνο έτσι και εμείς δεν θα βαριόμαστε να τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους τιμούμε για την προσφορά τους.
Στο λόγο του ο δήμαρχος και όλοι οι πολιτικοί παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τους κυνηγούς για το έργο που προσφέρουν σε όλους τους τομείς, από την πυρασφάλεια, την δεντροφύτευση μέχρι τον καθαρισμό των παραλιών. Μακάρι είπαν να είχαμε και άλλες τέτοιες ενεργές ομάδες που να προσφέρουν στην κοινωνία μας.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ.Χιώνης παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε και αυτός την διοίκηση του Συλλόγου για την συνεργασία τους και την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια. Για τον λόγο αυτό τους απένειμε αναμνηστική πλακέτα.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος είπε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμητική αυτή διάκριση που γίνεται στο Σύλλογό μας. Αυτή η πλακέτα ανήκει σε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν και νοιαζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους παλαίμαχους κυνηγούς που συναντήθηκαν μετά από πολλά χρόνια να ξαναλένε και να θυμούνται ωραίες κυνηγετικές ιστορίες. Ο πρόεδρος συνεχίζοντας στο κόψιμο της πίτας είπε ότι αντί για το φλουρί αγοράσαμε κάποια τρόφιμα και τα πήγαμε στα γεύματα αγάπης του Αγίου Ανδρέα. Η βραδιά συνεχίστηκε με μεζεδάκι και κρασί ως αργά τη νύχτα.

 khnygetikos-syllogos-lavriou-pita1

khnygetikos-syllogos-lavriou-pita2

khnygetikos-syllogos-lavriou-pita4

khnygetikos-syllogos-lavriou-pita3

khnygetikos-syllogos-lavriou-pita5

khnygetikos-syllogos-lavriou-pita6

khnygetikos-syllogos-lavriou-pita7