Παρουσία του Δήμαρχου Λαυρεωτικής, η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Δημοσθένη Δόγκα

Μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής είχε η πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημοσθένης Δόγκας, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Ο  Δημοσθένης Δόγκας ανέπτυξε βασικά σημεία του προγράμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Παράλληλα, παρουσίασε τις προτάσεις του για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Λαυρεωτικής, του “δεύτερου σπιτιού μου”, όπως την χαρακτήρισε.

Με αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Δόγκας μίλησε για την ανάγκη θέσπισης ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάγωμα τιμών και μείωση συντελεστών ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Σημείωσε τον κίνδυνο που προκαλείται από την υποθήκευση της χώρας στους ξένους δανειστές και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν “με την ψήφο τους την υποθήκη παρακαταθήκη” για την άσκηση της Δημοκρατίας. Παράλληλα, ένωσε τη φωνή του με τη φωνή χιλιάδων δανειοληπτών, ζητώντας απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Δημοσθένης Δόγκας αναλύοντας τις θέσεις του για την περιοχή, μεταξύ άλλων πρότεινε τη συλλογική αξιοποίηση των οικοπέδων και αγροτεμαχίων που μένουν ανεκμετάλλευτα από έναν κρατικό φορέα που θα προάγει τον αγροτουρισμό, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την αναβίωση της σιδηροδρομικής γραμμής και των σταθμών της Λαυρεωτικής με σκοπό να καθιερωθεί η περιοχή ως πόλος έλξης, ζήτησε τη σύνδεση της Λαυρεωτικής με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και εισηγήθηκε να αναδειχθούν σε υπερτοπικό πολιτιστικό μνημείο τα αρχαία μεταλλεία της περιοχής. Τέλος, υιοθέτησε το αίτημα φορέων της περιοχής που ζητούν την εισαγωγή ειδικότητας μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, μια αυτονόητη ενέργεια για μια πόλη με λιμάνι, που όμως καθυστερεί αναιτιολόγητα.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς αλλά και ο αντιστράτηγος ΠΣ ε.α. Μιχάλης Μαθιουδάκης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής. Ο κ. Λουκάς στον χαιρετισμό του μίλησε με θερμά λόγια για την υποψηφιότητα του Δημοσθένη Δόγκα, προτρέποντας όλους τους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να τον στηρίξουν ανεπιφύλακτα.

 dogkas-lavrio2

dogkas-lavrio4

dogkas-lavrio5

dogkas-lavrio1

dogkas-lavrio3

Αρέσει σε %d bloggers: