Δήμος Λαυρεωτικής: Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020 για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προς του Δήμους όλης της χώρας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020», o Δήμος Σαρωνικού διοργάνωσε συνάντηση προς συζήτηση για το πρόγραμμα, στην οποία παρευρέθη ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς με την πρόεδρο του «ΝΠΔΔ Κέφαλος» κ. Δήμητρα Πάλλη την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015.

Η κοινωνική ενσωμάτωση, η καταπολέμηση της ανεργίας και η στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας είναι ο άξονας χάραξης της ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής, όπως αποτυπώνεται στα ΣΕΣ 2014-2020.

Σκοπός είναι να συγκροτηθεί Κοινωνική Σύμπραξη με χωρική αναφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής. Η πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 330.555.921€ και αναμένεται να αναδειχθούν περίπου 70 Κοινωνικές Συμπράξεις στις διάφορες περιοχές παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα..

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο των προγραμμάτων ΣΕΣ 2014-2020, τα οποία έχουν σαφή προσανατολισμό προς την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του προγράμματος και ενημερώθηκαν οι παρευρεθέντες Δήμαρχοι, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους θα ανακουφιστούν τα άπορα άτομα.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Κρωπίας , Μαρκοπούλου, Παλλήνης, Ραφήνας, οι Αντιδήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας , Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, αλλά και  Γενικοί Γραμματείς Δήμων και Εντεταλμένοι Ειδικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Αρέσει σε %d bloggers: