Βασιλικός Πολτός: Η υπερτροφή της Μέλισσας

Ο βασιλικός πολτός είναι κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα. Εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και από αυτή την άποψη διαφέρει από το μέλι, αφού αυτό δεν εκκρίνεται από το σώμα των μελισσών.
Με τον βασιλικό πολτό τρέφονται οι προνύμφες μελισσών, οι οποίες ως τέλεια έντομα θα γίνουν βασίλισσες. Οι προνύμφες αυτές αρχικά δεν διαφέρουν από αυτές που γίνονται και οι εργάτριες, αλλά υπό την επίδραση του βασιλικού πολτού μεγαλώνουν σε βασίλισσες.

Ο βασιλικός πολτός είναι πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Οι γιατροί συστήνουν το βασιλικό πολτό για τη βελτίωση της βιολογικής αντοχής μας, αφού συμβάλλει στη μακροζωία, την ομορφιά, τη νεότητα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η χρήση του βασιλικού πολτού ενδείκνυται για την θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Προκαλεί μείωση των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος και των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος με πιο γρήγορο ρυθμό από τις συνηθισμένες θεραπευτικές αγωγές.

Επίσης ευεργετικά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν τόσο στην οστεοπόρωση όσο και στην σκληροδερμία, ασθένεια του συνδετικού ιστού, η οποία προσβάλει το δέρμα, τους μύες και τις αρθρώσεις. Με τη χρήση του βασιλικού πολτού σημειώθηκε μείωση των πόνων των αρθρώσεων και βελτίωση της ελαστικότητα του δέρματος.

Τέλος, βοηθάει τα παιδιά με αναιμία και όσα παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη. Βελτιώνει την απόδοση στις εξετάσεις και επιταχύνει την ανάρρωση.

Συνίσταται η κατανάλωση του βασιλικού πολτού τις πρωινές ώρες κάτω από την γλώσσα και σε κάθε περίπτωση πριν την κατανάλωση τροφής.

Αρέσει σε %d bloggers: