Ψωμί Εσσαίων – Το πιο υγιεινό ψωμί

Το ψωμί Εσσαίων είναι ίσως το πιο υγιεινό ψωμί που υπάρχει, από 100% σιτάρι. Τίποτε άλλο πάρα μόνο φιλτραρισμένο νερό. Δεν περιέχει καθόλου αλάτι, αλεύρι, μαγιά, λιπαρά, ζάχαρη, γλυκαντικά, αυγά ή γαλακτοκομικά.

Αυτό που το κάνει τόσο διαφορετικό και ιδιαίτερο είναι ο τρόπος παρασκευής του. Φτιάχνεται από αλεσμένο φυτρωμένο σπόρο σιταριού, που στη συνέχεια έχει αφυδατωθεί χωρίς να ψηθεί κανονικά σε φούρνο. Με αυτό τον τρόπο το φυτρωμένο σιτάρι παραμένει «ζωντανό» και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αληθινή ενέργεια κατευθείαν από τον ήλιο!

Ο φυτρωμένος σπόρος του σιταριού έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνες από οποιοδήποτε άλλο είδος, μολονότι έχει χαμηλή αξία σε θερμίδες και σχεδόν καθόλου αλάτι και λιπαρά. Είναι ιδανικός για ανθρώπους που επιθυμούν πλούσια σε ενέργεια τροφή με χαμηλά λιπαρά, η οποία παρέχει συνεχή ενέργεια λόγω των πολυσύνθετων υδατανθράκων. Ιδανικός για αυτούς που γυμνάζονται εντατικά.

Είναι επίσης ιδανικός για ένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων με ειδικές διατροφικές ανάγκες, μια και δεν περιέχει συστατικά άλλα από βιολογικό σιτάρι και καθαρό φιλτραρισμένο νερό, όπως από ανθρώπους που αποφεύγουν τη γλουτένη στη δίαιτά τους.

Και βέβαια, εκτός από τα υγιεινά συστατικά που περιέχει, είναι και πολύ νόστιμο!

Διατηρείται στη συσκευασία του για αρκετούς μήνες, αλλά αν ανοιχτεί καλύτερα να φυλάσσεται στο ψυγείο.

Αρέσει σε %d bloggers: