Οι πρόσφυγες του Λαυρίου θύμισαν στη Ρένα Δούρου τις υποσχέσεις της

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η κυρία Δούρου ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα από το Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου και γνωρίζει την κατάσταση. Ελπίζουμε να μην έχει ξεχάσει την κατάστασή μας για να βρεθεί λύση». Όπως και να το δει κανείς, ήταν ένα τσαλάκωμα του… αριστερού της προφίλ αυτό που υπέστη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, όταν πρόσφυγες από το Λαύριο ήρθαν στο πλαίσιο συζήτησης για το μεταναστευτικό και της θύμισαν ότι είχε υποσχεθεί να κάνει κάτι με το παλαιό κτίριο όπου φιλοξενούνται ανάμεσα σε τοίχους που καταρρέουν.

Είχε μόλις ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία στις 25 Απριλίου του 2014 όταν η κ. Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «ξεκινήσαμε την περιοδεία μας στο Λαύριο με αυτή τη συμβολική επίσκεψη σε σχέση με το διεθνή ρόλο που μπορεί να παίξει η Περιφέρεια». Ίσως ήταν αυτή η αναφορά που προκάλεσε την περασμένη Πέμπτη το σχόλιο από τους πρόσφυγες ότι «το κέντρο προσωρινής διαμονής έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο εξωτερικής πολιτικής κυρίως επειδή φιλοξενεί Κούρδους πρόσφυγες. Και αυτή ήταν η αιτία που εδώ και χρόνια δεν βρίσκεται κάποια λύση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης».

Στη συνέχεια, με την ευγένεια που επιβάλλουν οι κανόνες φιλοξενίας αλλά χωρίς να χαριστούν σε κανέναν, ζήτησαν να επισκευαστεί επιτέλους το κτίριο λέγοντας: «Το κέντρο λειτουργεί από το 1946 και ουδέποτε πρόσφυγας έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κοινωνία του Λαυρίου. Οι ετοιμόρροποι τοίχοι κρατιούνται και δεν μας έχουν πλακώσει ακόμη από την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που φιλοξενούνται». Η κ. Δούρου απέφυγε κάθε απάντηση και μόνο κάπου στο τέλος της συζήτησης ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής είπε ότι γίνονται προσπάθειες και ότι οι υποσχέσεις δεν έχουν ξεχαστεί…
A.X.

http://www.e-typos.com

Αρέσει σε %d bloggers: