Γιορτάζει τα 150 χρόνια της νεότερης ιστορίας του το Λαύριο

Εκδήλωση μνήμης, και όχι μόνο, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία δίπλα στο Δημαρχείο. Τα 150 χρόνια της νεότερης ιστορίας του -που αποτύπωσε μοναδικά την ιστορία ανάπτυξης αλλά και παρακμής της βιομηχανικής παραγωγής στον τόπο μας – τιμά το Λαύριο που ταυτίστηκε, όσο λίγες πόλεις, με τον μόχθο των ανθρώπων για πρόοδο, τις καινοτόμες ιδέες επιχειρηματικότητας και δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες με την ανεργία και την ύφεση.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα γίνει στο κέντρο της πόλης, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία δίπλα από το Δημαρχείο, θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή και τις ευκαιρίες για τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξης της περιοχής, που τα έχει όλα.
Ιστορία, το μοναδικό θέατρο του Θορικού, δυστυχώς αναξιοποίητο, το μοναδικό τεχνολογικό πάρκο, τα θρυλικά μεταλλεία και τις στοές, τον Δρυμό του Σουνίου και το Ναό του Ποσειδώνα.

Η εκδήλωση για τα 150 χρόνια του νεότερου Λαυρίου θα προσφέρει εκτός από τις μνήμες και το όραμα για το σήμερα και το αύριο της πόλης και ένα πλούσιο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ευκαιρία για μια απόδραση από την Αθήνα που αξίζει τον κόπο.

skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Λαυρεωτικής: Πρόσκληση στην εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου


 

Αρέσει σε %d bloggers: