Γάλα Της Γαϊδούρας – Πλήρης τροφή για το δέρμα

Αιώνες πριν, λαοί που εξημέρωσαν το γάιδαρο, έπιναν το γάλα της γαϊδούρας για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το έδιναν σε μωρά, σε καχεκτικά παιδιά και σε άτομα καταβεβλημένα από ασθένειες.

Μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες της αρχαιότητας εκτιμούσαν ιδιαιτέρως και τις ευεργετικές ιδιότητες του γάλακτος της γαϊδούρας στον τομέα της κοσμετολογίας.

Τόσο η Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου όσο και η Πομπία (Ροppee), σύζυγος του αυτοκράτορα Νέρωνα, έκαναν μπάνιο καθημερινά μέσα σε γάλα γαϊδούρας, προκειμένου να χαρίζουν στο δέρμα τους λάμψη και νεότητα. Πιο κοντά στην εποχή μας η αυτοκράτειρα Σίσσυ καθώς και η Ζοζεφίνα Βοναπάρτη εκτιμούσαν ομοίως το γάλα γαϊδούρας.

Τα λουτρά της βασίλισσας Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδούρας δεν θα ξεχαστούν ποτέ! Θεωρούνται μια από τις πιο διάσημες και διαχρονικές φροντίδες ομορφιάς σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι οι καλλυντικές πρώτες ύλες εξελίσσονται διαρκώς το γάλα, χάρη στις ενυδατικές, καθαριστικές και θρεπτικές ιδιότητές του, είναι και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητό λόγω της πλούσιας σύνθεσής του και της εξαιρετικής συμβατότητάς του με την επιδερμίδα.

Οι ιδιότητές του.

Αναλύσεις δείχνουν την παρουσία σε αρκετά μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α1, Β1, Β2, C και Ε καθώς και ένα εξαιρετικό ποσοστό ανοσοσφαιρήνης , μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και sodium.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος προσφέρουν αξιόλογες ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες. Η ενυδατική τους ικανότητα είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής απορρόφησής τους από την επιδερμίδα, καθώς και της δυνατότητας τους να δεσμεύουν νερό. Αυτά τα χαρακτηριστικά προάγουν την δημιουργία ενός υγροσκοπικού φιλμ στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας. Παράλληλα οι πρωτεΐνες γάλακτος απελευθερώνουν συγκεκριμένα αμινοξέα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος (ΝΜF). Οι πρωτεΐνες γάλακτος έχουν, επίσης ιδιαίτερα θρεπτική δράση, καθώς προσφέρουν περισσότερο από 40% των απαραίτητων αμινοξέων για το δέρμα. Αυτά τα αμινοξέα είναι πολύ σημαντικά για την διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, καθώς συμμετέχουν στ η σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα

  • Βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως έκζεμα και ψωρίαση.
  • Ρυθμίζει την φυσιολογική μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων, διορθώνει την θαμπάδα και αναζωογονεί τις γραμμές έκφρασης του προσώπου.

 Μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας όπως:   BODY BUTTER, BODY MILK,  ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ & ΣΑΠΟΥΝΙΑ

Αρέσει σε %d bloggers: