Παρουσία του Δήμαρχου Λαυρεωτικής η τέλεση της Θείας λειτουργίας στον Άγιο Γεώργιο Μακρονήσου (βίντεο-φώτος)

Οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, ήχησαν χαρμόσυνα μόλις φάνηκε η λέμβος που μετέφερε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου & άλλων αιγαιοπελαγίτικων νήσων  κ.κ. Δωροθέου του Β΄, με τη σημαία της Ορθοδόξου εκκλησίας να κυματίζει περήφανα στο θαλασσινό αεράκι.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος που συνοδευόταν απ’ το δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου στο δήμο του οποίου ανήκει η ιστορική Μακρόνησος, έγινε πανηγυρικά δεκτός απ’ το ιερατείο, το μεγάλο δωρητή, της προ ενός έτους ριζικής ανακαίνισης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, κ. Θανάση Μαρτίνο, το δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, τη αναπληρωτή βουλευτή της Ν.Δ. κ, Κατερίνα Μονογιού και λίγες εκατοντάδες πιστών που έφθασαν στο νησί απ’ τους δήμους Κέας, Λαυρεωτικής, αλλά και δήμους των ευρυτέρων περιοχών ανατολικής Αττικής και νήσων της προαναφερόμενης Αρχιεπισκοπής.

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κατά την πορεία του προς το ναό έραναν με ροδοπέταλα παιδιά του Λαογραφικού και πολιτιστικού συλλόγου Κερατέας “Ηγέχορος”, με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ ο ίδιος ευλογούσε τους πιστούς που έσπευδαν να του φιλήσουν το χέρι.

Ακολούθησε η τέλεση της Θείας λειτουργίας με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και επιμνημόσυνη αναφορά στους ανθρώπους που μαρτύρησαν στο νησί την εποχή του Εμφυλίου, πολύ εκ των οποίων πέθαναν και ενταφιάστηκαν εδώ, σε μέρη που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά όπως τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης.

Πολλά παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων ο δωρητής κ. Θανάσης Μαρτίνος, ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτζάκος κι ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημητρης Λουκάς, κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων.

Στο βίντεο αποσπάσματα απ’ την άφιξη, την υποδοχή και την είσοδο του Σεβασμιοτάτου στην εκκλησία, όπου η έναρξη της Θείας λειτουργίας.


Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής όχι μόνο παρακολούθησε κατανυκτικά τη Θεία λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Μακρονήσου, αλλά αποδείχτηκε και πρωταγωνιστής έναντι των συναδέλφων του δημάρχων, του οικοδεσπότη Γιάννη Ευαγγέλου Κέας και Σταμάτη Γαρδέρη Κύθνου, καθώς ήταν αυτός που απήγγειλε την προσευχή ‘’Πάτερ ημών’’ λίγο πριν τη λήξη της Θείας λειτουργίας.

Η εκφώνηση αυτή, θεωρείται ως ευγενική παραχώρηση τιμής απ’ τον οικοδεσπότη δήμαρχο Κέας Γιάννη Ευαγγέλου, αφού η Μακρόνησος ανήκει διοικητικά στην Κέα, προς το συνάδελφό του δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, μιας και το Λαύριο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ τη ιστορική νήσο.

Ενέργεια που σχολιάστηκε θετικά απ’ τους παραβρισκόμενους στην δεύτερη φορά μετά τα περσινά θυρανοίξια του ανακαινισμένου πλήρως ιερού ναού της Μακρονήσου, Θείας λειτουργίας στον εν λόγω ναό.

http://www.kirkinews.gr

Ο μεγάλος χορηγός κ. Θανάσης Μαρτίνος, υποδεχόμενος τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο το Β΄  

  

  

Αρέσει σε %d bloggers: