«Δεν ζήτησα να είμαι Ελληνίδα. Απλά στάθηκα τυχερή»: Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου που συγκίνησε όλη την Αμερική (video)

«Δεν ζήτησα να είμαι Ελληνίδα. Απλά στάθηκα τυχερή», λέει μια ταμπέλα στο εστιατόριο μιας Ελληνίδας στις ΗΠΑ, που έκανε τα αμερικανικά ΜΜΕ να μιλούν για το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής…

Η Ελένη Φωτιάδου είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζορμπάς» στο Βιρτζίνια Μπιτς.

Πριν από λίγες ημέρες η κ. Φωτιάδου τοποθέτησε μια πινακίδα κοντά στους κάδους σκουπιδιών δίπλα από το εστιατόριο της, η οποία λέει: «Προς όσους ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας, παρακαλώ ελάτε μέσα και απλά ενημερώστε μας ότι πεινάτε αλλά δεν μπορείτε να πληρώσετε. Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι καλύτερο από το να τρώτε από τα σκουπίδια».

Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό πριν από μερικές ημέρες με έναν άνδρα, ο οποίος εθεάθη να ψάχνει φαγητό από τα σκουπίδια.

Εργαζόμενη σε διπλανό εστιατόριο έτρεξε από πίσω του, προσφέροντάς του νερό και φαγητό αλλά εκείνος κάπως αναστατωμένος, αρνήθηκε να δεχτεί την προσφορά της.

Η ιδιοκτήτρια του Ζορμπά μιλώντας στο wtkr.com τόνισε ότι το να βοηθά τους άλλους είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει.

«Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον» είπε χαρακτηριστικά, εμφανώς συγκινημένη, στο τηλεοπτικό δίκτυο.

πηγη

Αρέσει σε %d bloggers: